У Мирогощі школярі обікрали авто

841 0

Ми у соцмережах:

У Мирогощі школярі обікрали авто

На Дубенщині в населеному пункті Мирогоща була скоєна крадіжка з автомобіля інструментів на суму 15 тисяч гривень. Поліція встановили, що то були підлітки.

 Четвертого квітня о 21:21 годині на спецлінію 102 надійшло повідомлення від 58-річного жителя села Мирогоща, що із його автомобіля, припаркованого на території підприємства за місцем роботи, викрали інструменти. 

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що невідома особа, шляхом відкриття пасажирських дверей у «Volkswagen Transporter», проникла до салону, звідки здійснила крадіжку електро та автоінструментів на загальну суму майже 15 тисяч гривень.

Протягом доби поліцейські офіцери громади Мирогощанської ТГ завдяки місцевим жителям вийшли на слід юних зловмисників: двох 13-річних, 14-ти та 16-ти років. Як пояснили вони працівникам ювенальної превенції, під час прогулянки селом зайшли на територію приватної фірми та вирішили скоїти крадіжку майна, аби виручити за нього кошти на власні потреби. 
Викрадене поліцейські виявили та вилучили за місцями проживання неповнолітніх. Троє із них — учні місцевих шкіл, і в поле зору правоохоронців раніше не потрапляли. А найстарший — здобуває освіту в училищі, однак, за вчинення майнових злочинів раніше перебував на профілактичному обліку.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням, слідчі Дубенського районного відділу відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування призначатиметься товарознавча експертиза, яка встановить остаточну суму завданих збитків.

Ураховуючи, що двоє підлітків ще не досягли віку, із якого настає кримінальна відповідальність за вказаний злочин, вирішуватиметься питання щодо застосування до них примусових заходів виховного характеру, а також притягнення батьків або осіб, що їх замінюють, до адмінвідповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей. А от 14-ти та 16-річному вже може загрожувати кримінальна відповідальність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також