У міськлікарні Рівного з'явився мобільний рентген

937 0

Ми у соцмережах:

У міськлікарні Рівного з'явився мобільний рентген

У Рівненській центральній міській лікарні працюватиме мобільний рентген-апарат для пацієнтів у важкому стані. Для знімку їх не потрібно буде перевозити у інший корпус, як це робили раніше.

Крім цього, у медзакладі облаштували новий рентген-кабінет, повідомляє Суспільне. 

За словами головного лікаря медзакладу Євгена Кучерука, раніше існували труднощі, адже пацієнтів з коронавірусною інфекцією потрібно було везти у центральний корпус на знімок. Нині ж мобільний рентген-апарат можна буде привезти до хворого. Поки рентген-знімки робитимуть лише для пацієнтів з діагнозом COVID-19. Надаватимуть ці послуги безоплатно, запевнив головлікар.

- Враховуючи те, що це ковід, в нас виникла проблема, тому що пацієнтів із "інфекції" ми везли аж у цей центральний корпус. Вони хворі, вітер… Все може бути. Він цифровий, переносний, ми можемо під’їхати до пацієнта. Ми зробили гарне приміщення за рахунок коштів НСЗУ. Пацієнти нікуди не будуть йти, не будуть переохолоджуватися. Це безкоштовно, тут розмови про гроші і не може бути, – розповів головний лікар медзакладу Євген Кучерук.

Поява мобільного рентген-апарату прискорить процес діагностики, стверджує завідувач рентгенологічного відділення Рівненської ЦМЛ Андрій Наливайко.

Придбали устаткування та облаштували рентген-кабінет за кошти державного бюджету. Загальна вартість – майже 1,5 мільйона гривень. Загалом у медзакладі є 8 рентген-апаратів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також