У міського голови Вараша провели обшуки: що вилучили і з чим пов’язана справа?

8623 0

Ми у соцмережах:

У міського голови Вараша провели обшуки: що вилучили і з чим пов’язана справа?

Днями у міського голови Вараша Сергія Анощенка працівники Департаменту стратегічних розслідувань спільно з СБУ провели обшуки. Це пов'язано зі справою про несплату пайової участі одного із забудовників.

У результаті обшуків у міського голови були вилучені необхідні документи та грошові кошти. Сам мер заявляє, що у нього вилучили 32 тисячі доларів, які він отримав від продажу квартири.

- 21 грудня 2019 року ми продали трикімнатну квартиру у м. Вараш, якою володіла моя родина. А 14 січня прийшли злодії у погонах. На питання, чи є у нас грошові кошти, я сказав, що ми продали квартиру. Потім вони знайшли 32 тисячі доларів та вилучили їх. Сьогодні я суджуся за ці кошти, бо в мене і моєї родини вкрали ці гроші, - каже Анощенко.

Наразі у поліції розслідують кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів. 

Як з'ясувалось, ЖБК «Енергетик» мав сплатити до міського бюджету майже 1,8 мільйона гривень. Але за рішенням виконкому Вараської міськради сплатив лише близько 155 тисяч гривень.

Прокуратура Рівненської області подала позов до суду на виконком Вараської міськради та ЖБК «Енергетик» про стягнення понад 1,6 мільйона гривень. Адже прокурори вважають, що дві парковки, які звів забудовник, є об'єктами благоустрою, а не інфраструктури.

Сам Анощенко вже оскаржив у суді вилучення коштів. Також, за його словами, суд відмовив у накладенні арешту на вилучені кошти.

- Мені підозри не оголосили, я не підозрюваний, не обвинувачений. У мене провели обшук та вилучили кошти, які належать моїй родині законно, є договір купівлі-продажу, є всі документи, - додає він.

- Вже оскаржив (вилучення), чекаю дату суду. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також