У міськраді — на одного мільйонера менше

4181 0

Ми у соцмережах:

У міськраді — на одного мільйонера менше

Якщо в обласній раді з 64 депутатів 16 мільйонерів, то у міській раді Рівного таких 15, хоча всього у скликанні — 42 обранці. Ми вже писали про мільйонні статки депутатів-чиновників Олексія Муляренка та Юрія Осіпчука, тепер пропонуємо прізвища решти міських депутатів, які офіційно задекларували готівки на мільйони гривень.

Мільйонери

З шести депутатів «Самопомочі» — чотири мільйонери
Роман Стасюк
Офіційно найбагатшим серед міських обранців є депутат-радикал Роман Стасюк, який створив у Рівному підприємство «Арм-Еко», що спеціалізується на ліфтах. З дружиною Ориславою, яка також є співзасновницею кількох підприємств, він задекларував 820 тис. доларів та 1 млн. грн. готівки. Торік родина купила «Шкоду Октавію А5», 2012 року випуску, має недобудовані два цехи у Рівному, два магазини та будинок у Грушвиці Першій, приміщення у Великій Омеляні та кілька земельних ділянок як у цих селах поблизу Рівного, так і на Вінниччині.
Микола Бляшин
Адвокат та депутат від «Самопомочі» Микола Бляшин торік заробив близько 2,7 млн. грн. Окрім адвокатства, п.Бляшин займається бізнесом. За даними держреєстру, він надає послуги перекладу, має оптову торгівлю і т.п. Також у 2016 році депутат працював гендиректором «Ейчсіі Коструціоні Україна» — будівельного підприємства з італійськими інвестиціями. Згідно з даними електронної декларації, у Миколи Бляшина — трохи більше 60 тис. грн. та 219 євро на банківських рахунках, а готівкою він тримає 85 тис. грн., 42 тис. доларів та 1,5 тис. євро. У власності депутата — дві земельні ділянки у селі Сатиїв на Дубенщині та два авто: шестирічний «Ford Mondeo» та 25-річний «BMW 520». У декларації п.Бляшин також вказав кілька будинків, які зареєстровані на родичів.
васильчук
Заступник міського голови та БППівець Сергій Васильчук з дружиною Іриною, яка працює у міському управлінні праці та соцзахисту, тільки на рахунках у банку має 186,2 тис. доларів, 32,9 тис. євро та 38 тис. грн. Торік відсотки від депозитів принесли Васильчукам більше півмільйона гривень доходу. Окрім того, родина тримає 14 тис. доларів готівки. Пан Васильчук не вказав у декларації авто, проте зазначив, що має дві квартири у Рівному, одну з яких (на 50 м2) купили у 2014 році, а також земельні ділянки у Рівному та Козлині, що неподалік обласного центру. Зазначимо, що заступником міського голови Сергій Васильчук працює з 2003 року, доти був головним бухгалтером «Рівнеазоту».
депутат Богдан Гапяк
Ще один БППівець та співвласник «Рівненської фабрики нетканих матеріалів» Богдан Гапяк у декларації вказав, що гроші тримає лише готівкою — 50 тис. доларів, 15 тис. євро та 200 тис. грн. Депутат їздить на 14-річній «Toyota Land Cruiser», його дружина Олександра — на 10-річній «Mazda 6». Родина має квартиру у Рівному та будинок у Вересневому, що під обласним центром. Зазначимо, що п.Гапяк є також співвласником інших підприємств: «Пульсар і Ко» і «Пульсар-Захід», які спеціалізуються на оптовій торгівлі, «Першої рівненської компанії», що надає консультації з комерційної діяльності.
Мар'ян Года
Власник рівненського пивзаводу та депутат «Самопомочі» Маріян Года у декларації зазначив, що торік заробив тільки 179,4 тис. грн., але тримає готівкою 324 тис. доларів та 45 тис. грн. у банку. Пан Года вказав, що має вантажне авто «DAF» та чотирирічний квадроцикл «Bombardier Can Am 650», який придбав торік. Донька депутата Мар'яна минулого року стала власницею 16-річного «Volkswagen Passat». Родина Год має дві квартири та два нежитлові приміщення у Рівному, а ще будинок та сауну у Рясниках Гощанського району, що за 20 кілометрів від обласного центру трасою Київ-Чоп. Торік депутат також став власником 11 соток у Великому Житині, що межує з Рівним.
Святослав Євтушенко
Святослав Євтушенко, колишній директор «Санкому-Рівне» та депутат від «Громадського контролю», торік отримував допомогу з безробіття. Держава виплатила йому 68,4 тис. грн. Тим не менше, депутат є гривневим мільйонером. Відповідно до його декларації, готівкою пан Євтушенко тримає 40 тис. євро і ще 18 тис. грн. має у банку. Дружина депутата Ольга є власницею «Другої рівненської управляючої компанії» та має у власності п'ятирічне авто «Хюндай Елантра». Також пані Євтушенко належать 10 соток у Глинську та 50 соток у Богдашеві на Здолбунівщині. На останній ділянці родина тримає садок. У самого ж депутата в офіційній власності — тільки квартира у Рівному на 44 «квадрати». Окрім того, Святослав Євтушенко з 2010 року орендує більше 4 га землі у Дермані Першій Здолбунівського району, а з минулого року — 12 соток у Радиславці, що за сім кілометрів від Рівного.
Ігор Ковалець
Ігор Ковалець, депутат від «Самопомочі», задекларував 95,5 тис. доларів, 78,5 тис. з яких, як вказав, «позичив третім особам». Пан Ковалець є співвласником ТзОВ «Мартекс», що торгує напоями та тютюновими виробами, дружина Наталія також є підприємницею. Родина володіє будинком і землею у Великому Житині та 13-річним «Subaru Legacy Outbac».
Нестерук
«Батьківщинівець» Олександр Нестерук, який є офіційно безробітним, зазначив, що має 810 тис. грн. готівки, а його дружина ще 11 тис. доларів, що заразом становить понад 1,1 млн. грн. Родина Нестеруків, втім, ще сплачує доларовий кредит за квартиру. Пан Нестерук є власником шестирічного «Chevrolet Aveo», квартири на 95 «квадратів» у Рівному та приміщення гуртожитку, площею 432 м2, у Дядьковичах Рівненського району. Дружина Ніна у 2014 році стала власницею 18 соток землі у Рівному та є співвласницею цеху та котельні в обласному центрі.
Сергій Паладійчук
Секретар міської ради та депутат від БПП Сергій Паладійчук зазначив, що має 68,4 тис. доларів, 8,5 тис. євро готівки, 62,4 тис. грн. тримає у кредитній спілці, а ще 24,6 тис. доларів та 735 тис. грн. позичив «третім особам». Пан Паладійчук займався бізнесом (зокрема, він є співвласником телерадіокомпанії «Ритм» та нетішинського ТзОВ «Айплан», що випалює цеглу), який торік йому приніс більше 600 тис. грн. доходу. Його дружина Оксана — також підприємниця. Пан Паладійчук є власником десятирічного «Renault Megane», проте їздить на «Toyota RAV4 ZSA42», 2016 року випуску, яке записане на «Бюро Март», рекламно-консалтингову агенцію, якою керує дружина Оксана. До речі, пані Паладійчук їздить на шестирічному «Fiat Grande Runto», що також зареєстроване на «Бюро Март». У родини Паладійчуків є земля та будинок на 186 «квадратів» у Рівному, а також садовий будиночок у селі Дерев'яне Острозького району.
Тамара Тимощук
Депутатка від БПП та підприємниця Тамара Тимощук є власницею півмільйона гривень, 80 тис. доларів та 30 тис. євро готівки, а також чималої кількості нерухомості: будинку на 280 «квадратів» у Рівному, восьми земельних ділянок, зокрема, у Рівному, Шпанові та Бармаках, дачі у Новій Українці, площею 125 м2, п'яти нежитлових приміщень у Сарнах та Рівному, а також недобудованої хати на понад 1000 м2 у Бармаках. Їздить депутатка на шестирічному «Audi Q7». Зазначимо, що пані Тимощук — власниця ТзОВ «Каштан», яке спеціалізується на роздрібній торгівлі.
туровська
Мільйонеркою також є ще одна депутатка від БПП та голова земельної комісії міськради Людмила Туровська. Пані Туровська зазначила у декларації, що має 48 тис. доларів готівки та ще 141 долар на рахунку у банку. Її чоловік Василь Романчук тримає близько 4,5 тис. доларів на банківських рахунках. Депутатка є власницею кількох підприємств у сферах нерухомості, геології та геодезії, зокрема, що займаються оцінкою землі. Торік депутатка та її чоловік стали власниками двох земельних ділянок у Рівному — на 14 та 9 соток, двох будинків в обласному центрі — на 307 та 70 «квадратів», а також 12 соток в Олександрії та 2,5 га у Новій Українці Рівненського району. Окрім цього, родина має п'ять офісів у Рівному, 8,5 сотки, дачу на 87 м2 у Новій Українці та 28-річний «Опель Кадет». Інших авто депутатка не задекларувала.
Людмила Чирак
Людмила Чирак, депутатка від «Самопомочі», задекларувала мільйони разом з чоловіком Ігорем, власником «Компанії будівельних матеріалів» та фірми «Беллфер К»: 104,5 тис. доларів готівки та 155 тис. доларів, «позичених третім особам». Родина має три вантажівки, два причепи, 11-річний ВАЗ-21043 та такого ж віку «Mercedes-Benz A150». Торік пан Чирак став власником 5 соток землі та хати на 187 «квадратів» у Рівному. Також родина в обласному центрі має квартиру, будівлю виробничого комплексу та 17 соток землі. Ще Чираки є власниками нерухомості у Житомирі: трьох майнових комплексів. Зазначимо, що торік депутатка була у декреті. З чоловіком вони виховують трьох дітей. До народження дитини Людмила Чирак працювала адміністратором у ТОВ «Брокард-Україна». Депутатське подружжя підприємців Олександра та Тетяни Чубаїв (депутатів БПП та «Громадського контролю») задекларувало 187,5 тис. доларів готівки. Торік бізнес приніс родині близько півтора мільйона гривень доходів. Відповідно до декларації, у родини немає авто і нерухомості. Вони орендують частину житлового будинку на 63 м2 у Рівному та сплачують кредит. Зазначимо, що пан Чубай є приватним нотаріусом, а Тетяна Чубай — приватною підприємницею у кількох сферах, зокрема, торгівлі, туризму та будівництва. Олександр та Тетяна Чубаї
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також