У міськраді сказали, що робитимуть з відкопаним погруддям Сталіна

1056 0

Ми у соцмережах:

У міськраді сказали, що робитимуть з відкопаним погруддям Сталіна

Погруддя Сталіна, яке викопали у Рівному, місто планує передати у музей. Про це Суспільному повідомили у Рівненській міськраді. Знахідку з-під землі вирили міні-екскаватором під час будівництва каналізації.е

Бюст "вождя" місто планує передати у музей, повідомив  Суспільному речник Рівненської міськради ради Микола Прокопчук. Монумент відкопали 21 жовтня на вулиці Словацького під час земляних робіт.

"Швидше всього, це буде краєзнавчий музей. Зараз це питання ще вирішується", – уточнив Микола Прокопчук.
В обласному краєзнавчому музеї всі предмети, які передають у музей, приймає відділ фондів.

"Ми фіксуємо знахідку: коли була знайдена, ким була знайдена і ми потім проводимо атрибуцію. І, я думаю, такі речі, вони потрібні, щоб зберегти нашу пам'ять. Це історія – така була. Цікаво, чому був закопаний цей предмет, це будемо далі визначати і досліджувати. І, я думаю, цей предмет колись буде експонуватися на якійсь виставці нашого музею", – сказав Суспільному директор краєзнавчого музею Олександр Булига.

Краєзнавиця Галина Данильчук зазначила, що раніше поблизу місця знахідки був облвиконком. Відтак, погруддя могло стояти у приміщення установи.

Про знайдений бюст Сталіна стало відомо з допису Юрія Шарапи у Facebook, фірма якого виконує земляні роботи у дворах на вулиці Словацького. Бюст з землі вирили міні-екскаватором. Там на замовлення міста фірма будує каналізаційний колектор


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також