У міськвиконкомі горить… Вифлеємський вогонь

1719 0

Ми у соцмережах:

У міськвиконкомі горить… Вифлеємський вогонь

Рівняни на різдвяні свята можуть запалити вогонь, привезений з місця народження Ісуса Христа. Вифлеємський вогонь потрапив у Рівне із Австрії — в цю країну уже понад 20 років на Різдво його привозять із Вифлеєму. У акції Вифлеємський вогонь миру не вперше беруть участь і українські пластуни. Їм запалену свічку передали із Польщі.

Рівняни на різдвяні свята можуть запалити вогонь, привезений з місця народження Ісуса Христа. Вифлеємський вогонь потрапив у Рівне із Австрії — в цю країну уже понад 20 років на Різдво його привозять із Вифлеєму. У акції Вифлеємський вогонь миру не вперше беруть участь і українські пластуни. Їм запалену свічку передали із Польщі. — У Рівне вогонь я привіз з Острога, а туди він потрапив від луцьких скаутів, — розповідає представник пластунської станиці “Рівне” Володимир Вус. — Ми вогонь передали у міську раду, а у суботу та неділю розповсюдимо по семи храмах Рівного, які підтримали нашу акцію, зокрема у православні храми Київського патріархату, греко-католицькі, римо-католицькі та автокефальні. На Святвечір рівняни уже зможуть запалити вогонь у своїх домівках. Одними з перших храмів, куди ми понесемо вифлеємський вогонь будуть Покровський та Воскресенський собори. Окрім того, вогонь передамо по наших районних осередках.

 
У приймальній міського голови Володимира Хомка вифлиємський вогонь горітиме до кінця різдвяних свят. Святиня у міській раді вже вдруге. Вогонь із Вифлеєму символізує єднання усіх християн, незалежно від церкви і кордонів, і, вірять пластуни, несе у кожну домівку мир, радість і братерство. — Минулого року ми вперше взяли участь в акції, організованій пластунами, — розповідає міський голова Володимир Хомко. - Працівники міськвиконкому брали вогонь собі додому, я також. І цього разу теж візьму. Ідея “Пласту” дуже хороша, душевна. Діти відчувають важливість своєї місії, і ми відчуваємо відповідальність за важливість їхньої місії. Я ніколи ще не був у Вифлеємі, але, думаю, що поїду туди обов'язково. Тим паче візовий режим з Ізраїлем скасували.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також