У містечку на Поліссі підвищать тариф на проїзд у маршрутках

1863 0

Ми у соцмережах:

проїхати можна буде за 8 гривень

Дубровицька міська рада найближчим часом планує підвищити тариф на перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування до 8 гривень.

Про це повідомляє інстаграм-спільнота tipova_dubrovytsa, посилачись на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія Яременка.

До Дубровицької міської ради звернулися місцеві перевізники з проханням підвищити вартість проїзду в маршрутках.

Перевізником мотивували це тим, що під час карантинних обмежень зменшилася кількість пасажирів, відтак обслуговування транспортних засобів значно перевищує прибуток. Перевізники маршрутних таксі запропонували підвищити вартість проїзду від 5 до 8 гривень.

У міській раді впевнені, що підвищення тарифів на перевезення пасажирів дасть змогу перевізникам працювати беззбитково в умовах збільшення цін на пальне та матеріально-технічні ресурси, забезпечувати якісне надання послуг із пасажирських перевезень.

За період дії рішення, якими встановлений чинний тариф на перевезення, у порівнянні із 2018 роком, коли мінімальна зарплата становила 3723 грн., з 01.01.2021 її розмір підвищено на 62 % до 6000 грн. Зокрема, вартість газу зросла з 10,40 грн до 15,00 грн (44,2 %), вартість дизельного палива з 19,0 грн до 27,0 грн (42,1 %). Крім того, зросла вартість на запасні частини, зокрема, вартість автомобільних шин зросла на 16 %, акумуляторів на 17 %, моторних та трансмісійних олив у середньому на 21 %, ( пол що йдеться в проєкті регуляторного акту «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі руху в місті Дубровиця).

Тому, задля забезпечення "якісних" послуг із перевезення пасажирів міським автомобільним транспортом у Дубровиці підвищать вартість проїзду в громадському транспорті. Таке рішення, на думку міської ради, є економічно обґрунтованим. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також