У місті-супутнику РАЕС відбувся благодійний «Забіг під градирнями. Трейл 2022»

516 0

Ми у соцмережах:

У місті-супутнику РАЕС відбувся благодійний «Забіг під градирнями. Трейл 2022»

У підтримку Збройних сил України бігли понад 150 учасників заходу.

Благодійний забіг Рівненської АЕС, первинної профспілкової організації РАЕС та організації молоді ППО РАЕС мав на меті зібрати кошти на придбання необхідного обладнання для військових. На стартовому майданчику зібралися спортсмени та аматори не лише з Вараського району, а й з багатьох інших міст, таких як Рівне, Нетішин, Дубно, Костопіль, Житомир. Усі вони бігли дистанції на вибір — 5 або ж 10 кілометрів, маршрут яких пролягав ґрунтовими стежками і дорогами, через дерев’яні містки околиці міста Вараш та сусідніх з ним сіл. За словами голови ОМ ППО РАЕС Євгенія Буракова, забіг у форматі трейлу на Рівненщині проводиться вперше, до того ж це цілком новий досвід для Рівненської АЕС.

Попри негоду, позитивний настрій учасників створював чудовий краєвид та вболівальники, серед яких рідні, друзі та колеги, волонтери ППО РАЕС та ВП ГО «УкрЯТ» в Рівненській області. Окрім того, кожен із бігунів міг почастуватися в польовій кухні та зігрітися теплим чаєм. Безпеку заходу забезпечували волонтери-рятувальники та медики. Незмінними учасниками стали працівники Рівненської та Хмельницької АЕС, спортсмени «РАЕС team», «Varash Running Club», «Amber Tri Sports», «Золота рукавиця».

У результаті на дистанції 5 км в абсолюті переможцями стали Анатолій Ошурко (серед чоловіків) та Олена Блищик (серед жінок). «Срібло» у цих категоріях взяли Станіслав Харечко та Олександра Козлинець, а «бронза» дісталася Кіму Попову та Анні Щавінській. У віковій категорії «18-35» серед чоловіків переміг Антон Гуцало, серед жінок Ірина Малихіна. У в/к «36-49» перемогу виборов Сергій Гуменюк. У в/к «36+» першою стала Олена Гуцало. У в/к «50+» першість здобув Сергій Куроєдов.

П.Ковтонюк нагороджує переможців

На дистанції 10 км в абсолюті «золото» завоювали Назар Патійчук та Майя Абрамович, «срібло» — Сергій Ющишин та Віра Стецюк, бронзу — Іван Федюк та Жанна Бадаліс. У в/к «18-35» першість вибороли Даниїл Ошурко та Лариса Мельник. У в/к «36-49» Андрій Куцко виграв «золото», а у в/к «36+» перше місце взяла Олександра Жебель. У в/к «50+» переможцем названо Сергія Церольчука.

Разом із чоловіком бігла благодійний забіг Майя Абрамович з м. Нетішин. Трейл Рівненської АЕС став для жінки першим таким стартом поза межами рідного міста та ще й після декретної відпустки, тож здобутій перемозі вона щиро радіє:

— Шлях був складним, я падала і бачила чимало спортсменів також. Однак це моя перша перемога у забігу, і вона того варта. До спорту буду долучати і своїх дітей, адже це не лише здоровий спосіб життя, але й те, що загартовує характер. Тому дякую організаторам за можливість стати учасником такої події і долучитися до благодійності.

Під час забігу

Активно долучається до всіх спортивних заходів, які організовує Рівненська АЕС переможець в абсолюті на дистанції 10 км — студент НУВГП Назар Патійчук.

— Біг для мене — своєрідна медитація, тому і сьогодні біг у своє задоволення, в рази приємніше знати, що ти робиш це з благодійною метою. Звісно, було нелегко, адже дорога слизька й всюди бруд, однак це не завадило здобути ще одну перемогу у свою скарбничку. Наступний захід, до якого планую долучитися, — це триатлон у закритих приміщеннях від «Amber Tri Sports», який вже вдруге пройде на спортивних спорудах Рівненської АЕС (басейні «Енергетик», стадіоні та спортивному залі спорткомплексу «Ізотоп»). Тож 19–20 листопада запрошую долучитися всіх небайдужих, адже це також буде благодійний захід у підтримку ЗСУ, — розповів студент.

Усі фінішери отримали пам’ятні патріотичні медалі, а призери ще й сувенірні подарунки від Рівненської АЕС та партнерів заходу. Також близько 150 небайдужих громадян, які зареєструвалися й не бігли дистанції забігу, задонатили в благодійний «кошик» на підтримку ЗСУ. Їхнім внеском у Перемогу стали понад 50 тисяч гривень, які були зібрані під час заходу.

— Сьогодні ми бачимо згуртованість нашого колективу, нашого народу, — коментує генеральний директор РАЕС Павло Ковтонюк. — Захід пройшов максимально успішно, адже долучилося чимало учасників та досягнута головна мета  — ми зібрали кошти для ЗСУ. Саме завдяки нашим захисникам ми сьогодні можемо ось так збиратися. Чим більше таких заходів буде, тим більшою буде підтримка наших воїнів. Сподіваємося, що цей забіг також дав людям можливість відчути, що є миті радості та перемоги. Віримо, на горизонті — Перемога всієї країни.

Попереду благодійний забіг Рівненської АЕС до Дня Святого Миколая. Тож організатори запрошують усіх небайдужих стати частиною чергового заходу, спрямованого на підтримку ЗСУ. Тільки разом до Перемоги!

Юлія КУЛАЄВА.
Фото Надії ТИМОФЄЄНКО.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також