З близько 100 зразків харчів, перевірених торік випробувальним центром ДП "Рівнестандартметрологія" на вимогу обласної інспекції з питань захисту прав споживачів, 40% було забраковано.
У "Рівнестандартметрології" повідомили, що вимогам нормативних документів не відповідали майже 8% усієї перевіреної харчової продукції. Найчастіше невідповідності виявляли у ковбасних виробах (завищений вміст вологи, крохмалю); у хлібобулочних, кондитерських, борошняних виробах (занижений вміст жиру, завищений вміст вологи); у молочній продукції (наявність немолочного жиру). Усі ці види продукції, а також страви громадського харчування не відповідали вимагом за мікробіологічними показниками. У борошні, крупах, макаронних виробах фахівці "Рівнестандартметрології" виявили занижений вміст клейковини та наявність домішок, в овочах — завищений вміст нітратів, у цукрі — вищу за норму вологість.