У молоці — немолочний жир, в овочах — нітрати

1084 0

Ми у соцмережах:

У молоці — немолочний жир, в овочах — нітрати

З близько 100 зразків харчів, перевірених торік випробувальним центром ДП "Рівнестандартметрологія" на вимогу обласної інспекції з питань захисту прав споживачів, 40% було забраковано.

У "Рівнестандартметрології" повідомили, що вимогам нормативних документів не відповідали майже 8% усієї перевіреної харчової продукції. Найчастіше невідповідності виявляли у ковбасних виробах (завищений вміст вологи, крохмалю); у хлібобулочних, кондитерських, борошняних виробах (занижений вміст жиру, завищений вміст вологи); у молочній продукції (наявність немолочного жиру). Усі ці види продукції, а також страви громадського харчування не відповідали вимагом за мікробіологічними показниками. У борошні, крупах, макаронних виробах фахівці "Рівнестандартметрології" виявили занижений вміст клейковини та наявність домішок, в овочах — завищений вміст нітратів, у цукрі — вищу за норму вологість.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також