У Нагасакі віддали шану загиблим від ядерного бомбардування США

1964 0

Ми у соцмережах:

У Нагасакі віддали шану загиблим від ядерного бомбардування США

У Нагасакі віддали данину пам'яті загиблим 70 років тому в результаті ядерного бомбардування США. Мер Нагасакі Томіхіса Тауе закликав президента США Барака Обаму та лідерів інших ядерних держав відвідати місця атомних бомбардувань в Японії. А прем'єр Сіндзо Абе пообіцяв, що Японія представить в ООН проект про повну ліквідацію ядерної зброї.

Бомбардування Нагасакі

Так виглядали наслідки бомбардування 70 років тому
Нагасакі стало другим після Хіросіми містом Японії, яке піддалося американському атомному бомбардуванню в серпні 1945 року. У момент вибуху загинули близько 70 тисяч жителів, а місто було практично стерте з лиця Землі. Після бомбардування Нагасакі список її жертв продовжував поповнюватися за рахунок померлих від променевої хвороби. Це число збільшується з кожним роком, зараз число жертв бомбардування більш ніж подвоїлося. Об 11.02 за місцевим часом — в момент вибуху атомної бомби — було оголошено хвилину мовчання, яку відрахували ударами дзвону. Бомбардування Нагасакі
Мер Нагасакі Томіхіса Тауе закликав президента США Барака Обаму відвідати місця атомних бомбардувань в Японії
Мер Нагасакі зачитав Декларацію миру під час церемонії в пам'ять про жертв американського атомного бомбардування 9 серпня 1945: «Я звертаюся до президента Обами і лідерів інших держав, відвідайте Нагасакі і Хіросіму, щоб особисто переконатися, що сталося 70 років тому... Необхідно докласти всіх зусиль для того, щоб у світі не було ядерної зброї. У нас є сила, щоб забезпечити мир без ядерної зброї і без війни». Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе, який виступав після мера Нагасакі, також підкреслив, що «Японія докладе всіх зусиль для того, щоб забезпечити мир без ядерної зброї». Він пообіцяв, що «Японія представить на майбутній 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка відбудеться у вересні, проект нової резолюції щодо ліквідації ядерної зброї». Атомні бомбардування Хіросіми і Нагасакі були здійснені збройними силами США наприкінці другої світової війни з офіційно оголошеною метою прискорити капітуляцію Японської імперії. Ці атаки стали єдиними в історії людства прикладами бойового застосування ядерної зброї. США досі не визнають своєї моральної відповідальності за атомні бомбардування двох японських міст і виправдовують це військовою необхідністю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також