У небі над Рівненщиною поки лише ракети

5352 0

Ми у соцмережах:

У небі над Рівненщиною поки лише ракети

Хоч минулий тиждень розпочався з найбільшого ракетного обстрілу міст України за весь час війни, проте у Рівному було досить спокійно. Адже сили протиповітряної оборони зуміли збити у небі над областю аж чотири ракети, а іранських дронів-вбивць, які тероризують інші міста країни, ворог поки не застосовував.

Однак не вся увага сил оборони Рівненщини зараз прикута до неба. Більше уваги військові та влада приділяють кордону з сусідньою Білоруссю, куди вже почали прибувати перші мобілізовані з Росії.

Дрон над Києвом

З інспекцією укріплених позицій рівненських сил на кордоні їздив начальник обласної військової адміністрації Віталій Коваль, про що й одразу розповів громадськості:

Під час поїздки у Сарненський район у мене була єдина мета — провести інспекцію прикордоння. Доповідаю, що на кордоні зараз усе спокійно. Особливо мене тішить настрій бійців, які прикривають кордон з Білоруссю. Усі військові позитивно налаштовані та готові обороняти область від можливого нападу ворога. Дуже добре, що кожного дня Рівненщина отримує підсилення військової сили. Разом із тим, мене цікавили побутові умови наших воїнів. Адже скоро зима, тому потрібно було побачити, в яких умовах солдати проведуть холоди.

Віталій Коваль

Юрій Шахрайчук, начальник пресслужби 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців:

Кордон області з Білоруссю під посиленою охороною. Хоч зараз усе спокійно, але, повірте, у нас є розуміння, що ситуація може змінитися у будь-який момент. Адже наш ворог дуже підступний, а сама Білорусь активно сприяє Росії. Але у нас є відповідні сили та можливості, а найголовніше — бажання протистояти ворогу.

Ми активно стежимо за ситуацією по той бік кордону, тому можу сказати, що досі у Білорусі немає ознак формування ударного угруповання, яке б могло напасти на Рівненщину. Білоруси знають, що ми активно стежимо за ними. Ми уже неодноразово фіксували, що вони застосовували засоби радіоелектронної боротьби, щоб нам було важче слідкувати за їхньою територією.

Щодо іранських дронів-камікадзе, то не було зафіксовано, що такі об’єкти порушували повітряний кордон Рівненщини з Білоруссю. Однак якщо таке трапиться, то по них будуть застосовані усі наявні у нас засоби.

Результат атаки дрона на Київ

Сергій Наєв, командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант:

Зараз у Білорусі знаходиться близько 1000 російських солдатів. Також там перебувають шість російських літаків ударного типу, чотири установки «Іскандер» та 12 зенітно-ракетних комплексів «С-400». Окрім цього, в Білорусі відбувається модернізація аеродромів та залізниці. Взагалі наступ з Білорусі на Київ та Волинь можливий. Адже війна між Україною та Росією перейшла у фазу того, хто кого перший виснажить. І в цій фазі дуже важливе озброєння, яке надходить до нас з-за кордону. Ворогу відомо, що новітнє озброєння партнери перенаправляють нам через західні області. Тому, ймовірно, ворог хотів би цьому зашкодити. Однак все залежатиме від того, чи зможе ворог зібрати у Білорусі достатньо сил і техніки.

Рівень загрози наступу постійно вимірюється нашою розвідкою та розвідкою наших партнерів по НАТО. Як тільки у Білорусі піднімається рівень загрози, то ЗСУ на це реагують та нарощують свої сили та засоби на цих напрямках. Станом на зараз ситуація повністю контрольована. Якщо порівняти сили і засоби в Білорусі та наші, то зараз до будь-якого можливого наступу ми готові.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також