У ніч, коли рівненському бізнесмену на подвір’я кинули гранату, на вулиці та біля дому була охорона

3071 1

Ми у соцмережах:

У ніч, коли рівненському бізнесмену на подвір’я кинули гранату, на вулиці та біля дому була охорона

Вдруге за півтора року на подвір’я рівненського забудовника Олега Каштана кинули РГД-5. Вибухом забудовнику, підозрюють правоохоронці, хотіли лише «передати привіт». І очевидно, що п.Каштан знає, від кого, проте працювати зі слідством не хоче.

Граната вибухнула близько першої ночі 21 травня на даху двоповерхового будинку Олега Каштана на вулиці Бориса Степанишина. На той час у помешканні, окрім господаря, було ще четверо осіб. А на подвір’ї та на вулиці працювали охоронці бізнесмена. Міцний дах будинку п.Каштана стримав вибух, тож осколки не потрапили всередину, і ніхто з людей, на щастя, не постраждав.

Олег Каштан

Правоохоронці ще визначають, звідки прилетіла граната та як того, хто її кидав, не помітили охоронці, між іншим, колишні працівники силових структур. Поки що лише відомо, що зажбурити бойову гранату (а це – не камінець кинути) через високий паркан на дах будинку могла лише людина, яка доволі професійно вміє працювати зі зброєю. Вилучені  осколки поліція відправила для проведення експертизи і відкрила провадження за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство).

«Хуліганів», найімовірніше, не знайдуть. Так, досі не розкрито злочин січня 2018 року, коли ще одна граната РГД-5 розірвалася на подвір’ї пана Каштана. За словами начальника міського відділу поліції Василя Зелінського, поліція напрацювала немало фактів і має підозри щодо винуватців злочину, проте працює «в односторонньому зв’язку» - п.Каштан відмовляється співпрацювати зі слідчими.

За словами Василя Зелінського, на Рівненщині поширена практика, що люди, яким кидали гранати, не хочуть «розкривати частину свого життя», з якою пов’язані вибухи. А як зазначає правоохоронець, нерозкриті злочини – лише загроза для самих «мовчазних» потерпілих. Адже навіть якщо злочинці хотіли «попередити» чи залякати, а не вбити чи поранити, наступного разу вони можуть «промахнутися». Тим паче, напади на п. Каштана – не рідкість. Йому не лише кидали гранати, а й спалювали офіс на вулиці Михайла Драгоманова у лютому 2018 року.

Торішній вибух та підпал пов’язували із «розбірками» на будівельному ринку міста, бо ж земель у Рівному для будівництва все меншає, а охочих заробляти на будівельному бізнесі є достатньо. А ось цьогорічний, подейкують, уже може бути причетний до політики.

Олега Каштана називають «сірим кардиналом», який хоча сам і не йде в політику, проте активно допомагає фінансами деяким кандидатам. Подейкували, що він, зокрема, вкладав кошти у кампанію Володимира Хомка. Останнім часом п.Каштан став більш публічним і почав з’являється на заходах, організованих владою і пов’язаних з розвитком Рівного. Компанія бізнесмена на сьогодні стоїть за будівництвом «Басового Схилу» у Рівному, також п.Каштан був власником земельних масивів на початку вулиці Макарова, де вже віддавна планують забудову.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також