У ніч перед виборами Зеленського намагалися зняти з реєстрації у кандидати у президенти – суд відмовив

2517 0

Ми у соцмережах:

Фото - Громадського

Вчора, 20 квітня, о 21:00 Шостий апеляційний адміністративний суд Києва взявся за розгляд позову представника громадської організації «Українська асоціація акціонерів» Андрія Хілька, який вимагав у суду скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти України.

Андрій Хілько стверджував, що Володимир Зеленський порушив українське законодавство, коли на своїй сторінці у Facebook повідомив про безкоштовне розповсюдження квитків на дебати на «Олімпійському». Мовляв, це можна розцінювати як підкуп виборців.

Як повідомляє «Громадське», вночі суд відмовив у задоволенні позову. Колегія суддів не встановила порушень кандидатом Зеленським, наголосила суддя.

«Потрібен не лише факт розповсюдження, а й факт із закликом голосувати за певного кандидатом. Вказана особа (Зеленський, ред.) не здійснювала закликів голосувати, а лише повідомила громадян про подію», — додав суддя.

Обставини, про які повідомив позивач, можуть бути лише підставою для винесення попередження ЦВК для Зеленського, пояснили судді.

Андрій Хілько має право оскаржити рішення. Захисники Зеленського заявили, що вони рішенням суду задоволенні. А п.Хілько коментував журналістам, що звернеться до вищих інстанцій суду, якщо поліція забезпечить йому охорону.

Андрій Хілько заявив, що він не є представником чинного президента Петра Порошенка, а діє із власних мотивів. Додав, що попередньо подавав також позови до суду і на кандидата Петра Порошенка.

Як пояснила Ольга Айвазовська, голова правління громадянської мережі ОПОРА, яка спостерігає за виборами в Україні, «підстав для оскарження реєстрації зараз не може бути».

«Немає у законі ніяких підстав для задоволення позову, щоб не було (вказано) в позовних вимогах. Сьогодні вже через суд не можна навіть бути включеним до списку виборців, не те, що скасовувати реєстрацію кандидата. Це не афера, а інформаційна провокація», — сказала Айвазовська, пише «Громадське».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також