У «Нотр-Дам де Парі» виступав «Єлисей»

1542 0

Ми у соцмережах:

У «Нотр-Дам де Парі» виступав «Єлисей»

З єдиним концертом сьогодні виступив в органному залі, який рівняни називають малою копією «Нотр-Дам де Парі», Elysee Quartet з Франції.

Хто з рівнян хотів почути, як цієї осені звучить Париж, прийшов увечері на концерт квартету «Єлисей». І відчув там справді маленьку часточку Парижу – з його щирими та відвертими мелодіями, які зазвичай виконують на паризьких вуличках музики, і вловив французький шарм, і потрапив в атмосферу закоханості. Перед рівнянами артисти з’явились не у традиційних сценічних костюмах, а звичному для багатьох одязі. Склалось таке враження, що французи щойно зійшли з потяга і дуже поспішали на побачення зі своїми шанувальниками. І рівняни їм бурхливо аплодували під час концерту, і стоячи - вже після нього.

- Такі концерти не можна пропускати! Це така майстерність, такий рівень, до якого нам треба прагнути! - поділився своїм враженням після концерту з журналістами РВ відомий рівненський скрипаль Михайло Іванів.

Юстіна Заянчаускайте родом із Литви, другий скрипаль Лоран ле Флеше – француз, альтист Андрій Малахов навчався у Києві, віолончеліст Ігор Кириченко – в Одесі та Москві. Всіх їх поєднав Париж і любов до камерної музики. Виконавці в різний час закінчили Conservatoire National Supérieur de Paris. Всі вони лауреати міжнародних конкурсів, об’їздили з гастролями півсвіту, а вже потім у 1995 році об’єдналися у струнний квартет. Elysée Quartet виступав в Англії, Німеччині, Австрії, Бельгії, Болгарії, Італії, Португалії, Ізраїлі, Японії, Китаї, Канаді, Нікарагуа тощо. У жовтні колектив вперше завітав до України і вже завоював серця слухачів, сподіваємось, що французи нас порадують ще не раз.

До речі, цим концертом відкрили Рік французької мови у Рівному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також