У новий рік - з новою роботою

1985 0

Ми у соцмережах:

У новий рік - з новою роботою

Днями маршрутом Київ - Житомир - Рівне - Вронки (Польща) вирушили великі автобуси із заробітчанами, які скористалися послугами рекрутингового агентства «Форейн персонал сервіс».

 - Польська компанія «Форейн персонал сервіс» працює на українському ринку вже два роки, має офіси у Києві, Рівному та Полтаві, - розповідає директор з рекрутації Анна Слатова. - Ми є офіційним рекрутером в Україні та представляємо інтереси великих польських заводів Samsung, LG, Philips, SEWS Cabind, Toyota Boshoku та багатьох інших промислових фірм і компаній. Всі наші клієнти охоче наймають українців. Наприклад, лише на заводі Samsung у Вронках працює близько 1200 зрекрутованих нами українців, тобто кожен п'ятий працівник - це наш співвітчизник. Ось і цього разу ми відправляємо велику групу людей - 220 осіб - на цей же завод у зв'язку з передноворічною ротацією. Так відбувається щороку: найняті нами робітники, які вже відпрацювали на заводі три місяці або півроку, використавши можливості своєї робочої візи, повертаються додому відпочити та перечекати візовий коридор. На заміну їм посилаємо нових працівників, які теж працюватимуть там 3 місяці по безвізу або 6 місяців за робочою візою. «Форейн персонал сервіс» останнім часом постійно на слуху, причина - надання якісних послуг з працевлаштування в Польщі. Послугами агентства вже скористалися декілька тисяч кандидатів. Адже його перевагою є те, що не потрібно платити ні за пошук вакансії, ні за оформлення запрошення на роботу, ні за допомогу в оформленні документів на виїзд. Послуги агентства оплачує завод, який і є клієнтом фірми. - Звернутися у «Форейн персонал сервіс» нам порадили наші добрі знайомі, які вже їздили з його допомогою на заробітки до Польщі, - розповідає житель міста Сміла Черкаської області Влад, один з пасажирів автобусів, що виїхали з Рівного до Польщі. - У нашому місті, як і в багатьох інших містах України, - безробіття і низька заробітна плата. Тож ми з дружиною вирішили зробити так, як і знайомі, і звернулися до рекрутингового агентства. Їдемо за кордон на роботу перший раз і дуже хвилюємося, бо й дитину вдома залишаємо. Нам пообіцяли хороші умови праці та проживання, а насамперед хорошу зарплатню. Плануємо через три місяці повернутися додому, бо їдемо по безвізу. Левова частка з 220 пасажирів, що вирушали автобусами з Рівного до Польщі, їхали за кордон, як і Влад з дружиною - вперше. Усі хвилюються, проте фірмі «Форейн персонал сервіс» довіряють. - Про них багато хороших відгуків в Інтернеті, - каже Роман з Бердянська. - Шукаючи вакансії за кордоном у глобальній мережі, наткнувся на їхню пропозицію. Звісно, спершу почитав, що про них пишуть люди, які скористалися їхніми послугами. І прочитане справило на мене враження. Тож без вагань зв'язався з їхнім менеджером і ось уже перед самим Новим роком їду до Польщі на роботу.

автобуси Форейн

- Я теж їду перший раз на роботу до Польщі й дуже хвилююся, - додає Тетяна з Рівного. - Проте мені нічого втрачати, бо вдома я сиділа без роботи з дитиною. Звісно, очікую, що фірма виконає свої зобов'язання - надасть хорошу роботу та забезпечить гідну заробітну плату. Тут, в Рівному, такої високооплачуваної роботи не знайти. Надіюся, що й умови проживання будуть нормальними. Принаймні всі ті знайомі, які їздили від «Форейн персонал сервіс» на роботу до Польщі, лишилися задоволені й гарно відгукуються про фірму. А от Настя з Волинської області, яка також вперше їде на роботу, не оформляла робочу візу. Вона їде за біометричним паспортом працювати офіційно в рамках безвізового руху. - У рекрутинговому агентстві мені розповіли, що я можу легально працювати і з ним, - каже Настя. - До цього я працювала у Луцьку на заводі, який відкрила іноземна компанія. Не скажу, що там погані умови праці чи зарплата. Але в Польщі мені пропонують більше. На заводі Sаmsung я складатиму побутову техніку. Через три місяці планую повернутися додому на Волинь. Група з 220 працівників «Форейн персонал сервіс», яка днями покидала Рівне, - остання, яку агентство відправило у 2017 за кордон на роботу. Наразі всі працівники вже у Вронках, у Польщі. Їх поселили, видали їм уніформу і розпочали навчання, і вже 2 січня вони приступили до своїх прямих обов'язків. Наступний заїзд буде 11 січня 2018 року. - Перед Новим роком спостерігався деякий ажіотаж, адже польські компанії, які наймають українців, були дещо схвильовані змінами в законодавстві у працевлаштуванні іноземців, які набирають чинності з 1 січня, - розповіла Анна Слатова. - Проте нашим працівникам нічого хвилюватися, адже зміни стосуються в основному легальності працевлаштування. Це припинить зловживання і правопорушення, пов'язані з нелегальним перебуванням іноземців на роботі в Польщі та штампуванням фіктивних запрошень і торгівлею ними. Оскільки «Форейн персонал сервіс» працює тільки в легальному руслі, відкрито і чесно, ці зміни на нашу роботу кардинально не вплинуть.

Дарина Гузенкова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також