У нового голови — «старі» заступники

4569 0

Ми у соцмережах:

У нового голови — «старі» заступники

За місяць на посаді голова Рівненської ОДА Віталій Коваль не замінив своїх заступників і працює з призначеними його попередником, представником БПП Олексієм Муляренком. Проте найближчим часом в ОДА очікуються кадрові призначення. Офіційно оприлюднювати прізвища майбутніх заступників в адміністрації не хочуть, проте, як нам вдалося дізнатися, на посади претендують кілька відомих у Рівному осіб.

У голови Рівненської ОДА може бути чотири заступники. На сьогодні вакантною є лише посада першого заступника. Віталій Ундір, який займав її останніх два роки, написав заяву на звільнення. Три інших заступники — Олександр Корнійчук, Світлана Богатирчук-Кривко та Ігор Тимошенко — продовжують працювати, поки їм не знайдуть заміну. За неофіційними даними, Віталій Коваль планує залишити у команді Ігоря Тимошенка — кадрового держслужбовця, який виконував обов’язки голови ОДА, поки президент не призначив Коваля, і який є доволі аполітичною персоною. Пан Тимошенко успішно займав керівні посади у структурних підрозділах ОДА за кількох голів. З 2016 року п.Тимошенко став заступником Олексія Муляренка і курував економічні питання області. Його, можливо, призначать заступником з питань децентралізації.

На посаду першого заступника начебто розглядають кандидатуру нинішнього начальника Служби автодоріг (САД) у Рівненській області Петра Удовиченка. Пан Удовиченко — непублічна людина та всіляко уникає відкритого спілкування як з журналістами, так і з депутатами, які неодноразово безуспішно намагалися викликати його на засідання комісій чи сесій. Проте у Петра Удовиченка є чималий досвід управлінської роботи (до того, як стати начальником САД, він керував житомирським та рівненським облавтодорами), а ще останні півтора року він активно працював з новим головою Рівненської ОДА. Віталій Коваль, нагадаємо, був директором підприємства «ВВВ Монтаж», яке з квітня 2018 року отримало у Служби автодоріг підрядів на 215 млн грн.

Іншим претендентом називають нинішнього в.о. голови Рівненської РДА Сергія Подоліна, який на посадах заступника голови райдержадміністрації працює з 2005 року. У 2015-му пан Подолін також став депутатом Рівненської райради від БПП «Солідарність».

Називають серед претендентів на посаду заступника і головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні та депутата облради (теж від БПП) Віталія Бойка. Пан Бойко також має досвід роботи у виконавчих органах влади, до 2014 року він керував обласним управлінням охорони здоров’я. Серед імовірних претендентів на посаду заступника Віталія Коваля — і екс-банкір, а нині начальника міського управління стратегічного розвитку та інвестицій Сергій Гемберг.

У Рівненській ОДА поки що відмовляються надавати коментарі щодо кадрових призначень, тож перевірити чи спростувати цю інформацію не вдалося.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також