У Пензенській області Росії виявили три табори для депортованих українців

1175 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Волонтери з Росії, які виявили три табори для депортованих українців в Пензенській області, відвідали один із них. Там перебували понад 400 осіб - здебільшого жінки та 147 дітей різного віку, включаючи немовлят.

- Наші громадяни були у вкрай важкому та пригніченому становищі, не мали одягу, харчів, предметів гігієни, адже їх забрали із Маріуполя прямо з бомбосховища, - повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.За результатами спільної роботи з російськими волонтерами, консульською службою в Естонії та Естонською стороною, вчора перші 7 українців з табору у Пензенській області, в тому числі сім’я з трьома дітьми, були доправлені до міста Нарва в Естонії та отримують допомогу. Наразі готуємося до перевезення наступної групи осіб. ⚡Я звертаюсь до громадян України, які зараз перебувають в рф і не знають, які дістатися до України чи країн Європи - ви можете скористатися пунктом пропуску через кордон рф до міста Нарва, де вам нададуть допомогу консульська служба України та місцеві громади.

Уся інформація та корисні телефони, необхідні для перетину кордону та перебування в Естонії, за посиланням:
https://www.estonia-for-ukraine.com/
Отримати додаткову інформацію ви можете також на гарячій лінії Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яка працює безкоштовно та цілодобово: 0 800 50 17 20.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також