У перинатальному центрі Рівного народилося 113 немовлят

741 0

Ми у соцмережах:

У перинатальному центрі Рівного народилося 113 немовлят

Від початку війни у КП «Рівненський обласний перинатальний центр» вже народилося 113 немовлят. З них п’ятеро малят народили жінки, які приїхали на Рівненщину з регіонів, де нині відбуваються активні бойові дії.

Як розповіла головна лікарка комунального підприємства Вікторія Єнікеєва, загалом по допомогу до медустанови вже звернулися 52 внутрішньо переміщені пацієнтки; 41 вагітну взято на облік.

Медустанова продовжує працювати в штатному режимі, надаючи медичні послуги у повному обсязі. Перинатальний центр повністю забезпечений усіма необхідними медикаментами, там злагоджено працює кваліфікований медичний персонал.

 Під час повітряної тривоги породіллі та малята транспортуються до обладнаного сховища. У ньому облаштована кімната, де є умови для проведення пологів. Діє там і дитяча реанімація. У сховищі тепло і комфортно настільки, наскільки може бути у таких умовах.

 У перинатальному центрі побував голова обласної ради Сергій Кондрачук.

- Впевнився, що колектив медустанови навіть у нинішні важкі часи робить все для того, аби новоспечені батьки відчули радість материнства та батьківства. Дуже сподіваюся, що вже найближчим часом потреба у сховищі відпаде. А всі малюки, які народилися в Україні до та під час війни, ростимуть у мирній і щасливій країні. І неймовірно нею пишатимуться, - зазначив голова обласної ради.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також