У перший клас — із барабана

1718 0

Ми у соцмережах:

У перший клас — із барабана

У школах Рівного 31 травня завершується набір у перші класи. Цьогоріч у Рівному буде 106 перших класів, у яких навчатиметься понад 3 тисячі учнів. Але набір першачків цьогоріч відбувається по-особливому.

Катерина Сичик, заступниця начальника управління освіти:

— Насамперед у перші класи зараховують дітей, які проживають в районі школи. Потім — дітей, чиї брати і сестри навчаються в цій школі. Третя черга — діти, батьки яких працюють в цій школі. І якщо залишаться ще вільні місця у перших класах, вони будуть «розіграні» серед дітей, батьки яких прагнуть, аби вони навчались у цій школі, при тому що не входять в число перерахованих категорій.

«Розіграш» відбуватиметься за принципом жеребкування з 5 по 10 червня. У прозорий барабан вкидатимуть рівну кількість кульок з папірцями всередині, на яких буде написано «зараховано» і «не зараховано». Батько чи мати дитини, яка претендує на місце в першому класі школи, підходитиме до барабана та діставатиме папірець. Це відбуватиметься за присутності спеціально створеної комісії, яка фіксуватиме результати жеребкування. Якщо батьки дитини, що претендує на місце, з якихось причин не змогли з’явитися на жеребкування, кульку замість них тягнутиме один з членів комісії.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також