У під'їзді — картинна галерея

1534 0

Ми у соцмережах:

У під'їзді — картинна галерея

Пластикові двері та вікна, нові ліфти із широкими дзеркалами, вазони на підвіконнях, а на стінах — картини. Таким щодня бачать свої під'їзди власники квартир у будинку на вул.Степана Бандери, 60-А. Три роки тому мешканці об'єднались у ОСББ "Дружба", і відтоді у будинку відбулися кардинальні зміни.

— Ми зробили автономлене опалення у кожній квартирі, — розповідає голова "Дружби" Іван Фатич. — Це, мабуть, було найважче, люди спершу противилися, проте зараз у нас 100-відсоткова автономія і усі задоволені. Потім замінили два ліфти у будинку, поставили пластикові двері на входах і пластикові вікна у під'їздах, нові поштові скриньки, зробили ремонт. Стало набагато тепліше і затишніше. Ну, а тепер вже дбаємо про красу. Іван Фатич вирішив будинок зробити привабливим. На підвіконниках з'явилися вазони, а на стінах — картини. У першому під'їзді візерунок малював на стіні мешканець будинку. Зобразив морський світ. А окрім малюнка, зробив ще й барельєф із ракушок.

— А ось ця картина — 200 гривень коштує, ця — 300, — показує Іван Фатич пейзажі у масивних дерев'яних рамках. — Я вирішив ініціативу взяти в свої руки. Пішов на ринок і купив 20 картин. Витратив приблизно дві тисячі гривень. Людям моя ідея сподобалася, вони мені потім гроші повернули. Хоча спочатку багато хто казав, що не потрібно це робити, що у нас все покрадуть. Тепер переконуюся, що люди не такі погані, як ми часто думаємо. Картини висять вже кілька місяців, проте їх ніхто не чіпає. Я хочу, щоб їх було більше. А ще мрію про те, щоб надворі також банери почіпляти:і на стінах, між входами у під'їзди, і на паркані навпроти будинку. Щоб глянув — і око милувало.
У планах Івана Фатича — утеплення всього будинку. Але на це, каже, потрібні чималі кошти. Порахували, що від 1,1 млн. гривень. Сподівається, що буде, як і з вікнами. Свого часу вони скористалися муніципальною програмою: 20% давали мешканці на пластикові вікна, а 80% — міський бюджет. — Багато ще хочеться зробити, — каже пан Іван. — Були б гроші. Усі закони про ОСББ у нас практично не діють. Проте думаю, що найближчим часом я зроблю ще одну приємність нашим мешканцям. Хочу в кожному під'їзді поставити трюмо з дзеркалом, аби кожна жінка, вийшовши з дому, могла помилуватися, оглянувши себе в повний зріст.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також