У рівненському під’їзді — ремонт як у квартирі

15520 0

Ми у соцмережах:

У рівненському під’їзді — ремонт як у квартирі

Мешканці звичайної сірої панельки на вулиці Шухевича, 8 після ремонту під’їзду наче опинилися в новобудові. Ремонт профінансували самі, але вийшло недорого — по 750 гривень з квартири. Досвід цього ОСББ може бути корисним й іншим.

— Два роки я як член правління ОСББ добивалася цього ремонту, — розповіла Людмила Мошняга, ініціаторка ремонту. — Аж поки будинком не зайнялася управитель Галина Бовгира, яка раніше зразково впорядкувала будинок УТОСу на вулиці Замковій. Вона «дала зелене світло» ремонтам, проте в кожному під’їзді за це мав відповідати член правління, який там живе. Оскільки я живу в першому, то довелося стати виконробом.

Все почалося з пошуку майстрів і намагання здешевити роботи.

— Наприклад, плиткою обклали лише перший поверх і за це заплатили хорошому майстру лише 9 тисяч гривень, — розповіла пані Людмила. — Знайшли малярів, які погодилися працювати за 3 тисячі гривень за поверх. При цьому на здерту штукатурку одразу клали «фініш» — фактурну. Бо гладка штукатурка потребує шліфовки, а це дорожче. В результаті за 9 поверхів заплатили 27 тисяч гривень. Поручні і щитові фарбували самі мешканці. Здали старий ліфт на металобрухт і з цього виручили 10 тисяч, які теж витратили на ремонт. Наші панно між поверхами — це насправді уцінені шпалери за 190 гривень рулон, які оформили в багети. Таким чином, ремонт обійшовся нам в 65 тисяч гривень.

Результат роботи надихнув й інших, і тепер такі ремонти роблять в себе й інші під’їзди в будинку. Також ідеєю загорілися інші ОСББ.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також