У погоні за подарунком

7264 0

Ми у соцмережах:

У погоні за подарунком

Про традиційні новорічні подарунки для рідних та друзів більшість, очевидно, вже подбала. Та є серед нас і такі, котрі шукають матеріальне вираження своєї любові в останній момент. Ця стаття — саме для них.

Красиве чи корисне? Якщо ви вважаєте, що найкращим подарунком є оригінальний сувенір — вам найлегше. В магазинах Рівного представлена така кількість різноманітних сувенірів, що очі розбігаються. Якщо не знаєте, на чому саме зупинити вибір, зауважте, що річ із зображенням символа року, що наближається, варіант традиційно безпрограшний. Як розповіла Ірина Тума, продавець сувенірного відділу, що на першому поверсі Будинку одягу, цими днями сувеніри, пов’язані з різноманітними півнями, продаються особливо активно. Найменші півнячі фігурки можна придбати від 4 гривень, найдорожча статуетка великого барвистого півня коштує 65 гривень. Півнячі фігурки зустрічаються також і на ялинкових кульках, які під час новорічних свят ніколи не бувають зайвими. У відділі косметики та ялинкових прикрас цього ж магазину за 7,50 гривні можна придбати великі кульки ручної роботи із зображенням півнів. За словами господарки відділу Ольги Філяєвої, цього року підвищеним попитом також користуються оригінальні кульки ручної роботи із новорічними та, особливо, різдвяними мотивами — нині продається понад 30 їх різновидів. Коштують кульки, прикрашені розписом, блискітками та стразами, від 14 до 40 гривень. В цьому ж відділі можна придбати й практичніші подарунки — жіночі та чоловічі парфуми й туалетні води, косметичні засоби. Серед цьогорічних новинок варто відзначити польську косметику «Пані Валевська», котра відрізняється хорошою якістю, а коштує не надто дорого — крем для догляду за шкірою можна придбати в середньому за 30 гривень. Для дівчаток активно купують російські косметичні набори «Маленька фея» та «Принцеса», які коштують від 24 до 41 гривні. Практичні громадяни заходять і у відділ канцтоварів, розташований неподалік. За словами продавців, нині активно купують ділові щоденники, причому найбільшим попитом користується вітчизняна продукція — виробництва львівської фірми «Бібліос». Для дітей купують великі набори для малювання, до яких входять акварельні фарби, кольорові крейди, олівці, фломастери, ножиці. Коштують набори Mickey 38-48 гривень, залежно від кількості предметів у них — від 57 до 86 штук.

Подарунки для лінивих У багатьох магазинах та супермаркетах нині формують так звані подарунки для лінивих — набори чоловічих і жіночих косметичних та миючих засобів. Проте варто знати, що загальна вартість тих самих речей в наборі вища, ніж тих, що придбані окремо — в середньому на 5-10 гривень. Та коли з цим ще можна змиритися, то в одному з рівенських магазинів я зустрілася з набагато гіршим явищем — представлені набори були розкомплектовані. У двох з трьох наборів не вистачало одного предмета і якби я не прагнула порівняти загальну вартість набору з ціною представлених у них речей, то, можливо, цей факт так і залишився ніким непоміченим — на ціннику кількість речей в наборі чомусь на зазначається.

Автомат під ялинку Якщо ви можете дозволити собі витратитися на дорожчий подарунок, можна придбати щось із ювелірних виробів. Як розповіла Вікторія Коваль, продавець фірмового салону Київського ювелірного заводу, цими днями активнішими покупцями є чоловіки, що підтримує віру в існування на білому світі справжніх джентльменів. Як подарунок за 100 гривень можна придбати оригінальні золоті підвіски з іменами святих. Нині в продажу є медальйони з іменами Віра, Валентина, Варвара, Валерій, Віктор, Володимир, Галина, Ігор, Іван, Любов, Миколай, Надія та ін. Також цікавими є золоті підвіски у вигляді літер-ініціалів — придбати їх можна в середньому за 100-120 гривень залежно від ваги. Серед срібних виробів привертають увагу підвіски-знаки зодіаку за 23-27 гривень. Щодо чоловічих подарунків, то в галереї «Сезам» були помічені оригінальні запальнички у вигляді малесеньких і дуже схожих на справжні мобільних телефонів — 20 гривень, цікаві брелоки для автомобільних ключів із зазначенням марки авто — 28 гривень та інші цікаві речі. Дещо агресивним чоловікам, мабуть, сподобається щось із представлених речей у відділі сувенірної та спортивної зброї «Дон Кіхот», що на першому поверсі Центрального універмагу. Виявляється, мрією багатьох чоловіків є хороший швейцарський ніж, котрий можна придбати в середньому за 50-500 гривень, залежно від його якості, величини та функціональності. Також у відділі можна придбати точні копії старовинної холодної та різноманітної вогнепальної зброї. Наприклад, копія шаблі російських козаків коштує 586 гривень, автомата Калашникова — 1520 гривень, а кулемета «Максим» — близько 5 тисяч гривень.

Що хочуть діти За твердженням психологів, діти не сприймають як подарунки речі, призначені для навчання чи побуту. Тому допомогти з’ясувати реальні вподобання малят я попросила Оксану Хижнекову, продавця відділу дитячих іграшок, що на третьому поверсі Центрального універмагу. Виявляється, дівчатка дошкільного віку особливо полюбляють ляльки в комплекті з одягом, меблями, різноманітними аксесуарами до них — 50-60 гривень. Доросліші дівчатка надають перевагу м’яким іграшкам — особливо їм подобаються веселі й яскраві собачки, ведмедики й чомусь мавпи. Найменші іграшки можна придбати в середньому за 4-10 гривень, середнього розміру — за 30-50 гривень, великі та велетенські — за 80-360 гривень. Також користуються популярністю механічні м’які іграшки, котрі награють мелодії з радянських мультфільмів — 40-45 гривень. Дівчата-підлітки мріють про великі й незвичні м’які іграшки та майже справжні електронні піаніно з мікрофоном — 100-200 гривень. Хлопчики будь-якого віку будуть раді машинкам та зброї, конструкторам «Лего» — в середньому від 40-50 грн. до 320 грн. залежно від розміру набору, різноманітним керованим іграшкам — від 50 до 400 гривень. Цікавим подарунком для хлопців є точні моделі різноманітних авто, що збираються — 55 гривень, колекційні машинки — 12-15 гривень, старші хлопці зрадіють роликовим ковзанам, м’ячам чи скейтам. Однак всього не узагальниш — на запитання «Що б він хотів отримати на Новий рік?» 10-річний Артур Самков, котрий крутився неподалік, чесно відповів: «Мобільник!».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також