У поліклініці місць не вистачає. Добудують сусідній корпус?

1064 0

Ми у соцмережах:

У поліклініці місць не вистачає. Добудують сусідній корпус?

Біля поліклініки на вулиці Драгоманова, що у центрі Рівного, уже багато років стоїть недобудований корпус. Фасад його вже утеплений, і вікна стоять, щоправда, більшість вже розбиті. Колись була ідея віддати у приватні руки чотири з шести поверхів недобуду. Бо, вважали, ще один такий великий корпус медичному закладу не потрібен. І от нещодавно стало відомо, що головний лікар закладу Олег Шрам звернувся до міської влади з проханням завершити цей корпус, бо в поліклініці вже не вистачає місця.

На його звернення вже відреагував в.о. міського голови Віктор Шакирзян і наказав міським чиновникам готувати документи на завершення цієї будівлі. Відомо, що розроблятиме концепцію її завершення львівський архітектор Юрій Верхола. Коли будуть документи, буде відома й сума, в яку обійдуться ці будівельні роботи.

Анатолій Матвійчук, головний інженер міського УКБ:

Керівник поліклініки запевняє, що йому не вистачає приміщень для кабінетів сімейних лікарів та вузькопрофільних спеціалістів. Адже у поліклініки розширився штат. Кілька років тому до поліклініки перенесли жіночу консультацію, яка діяла у будівлі, що навпроти, в ній тепер суд. Головний лікар уточнює, що йому потрібні два-три додаткові поверхи. Однак для того, щоб щось почати робити, потрібно мати проєкт. Наприклад, рік тому до влади Рівного зверталися польські інвестори, які були готові вкласти гроші у медицину міста. Тоді йшлося про реабілітаційний заклад для населення та ветеранів. Але у нас не було документів на цей корпус.

Потрібно розуміти, що, відповідно до чинного законодавства, те, що не введено в експлуатацію, вважається не будівлею, а будівельними матеріалами. Так у нас трапилося і з цим корпусом. Корпус почали будувати у 1989 році. Тоді був виданий перший дозвіл на будівництво. Тому лише уявіть, скільки часу вона стоїть. Як тільки матимемо проєкт, то стане зрозуміло, скільки коштуватиме її добудова. Тоді можна буде звертатися і до інвесторів, і до грантонадавачів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також