У поліцейські відбиратимуть «моральні авторитети»

2428 0

Ми у соцмережах:

У поліцейські відбиратимуть «моральні авторитети»

Двадцять один мешканець Рівненщини вважає себе моральним авторитетом з бездоганною репутацією. Бо хоче стати членом комісії, яка відбиратиме працівників обласного управління Національної поліції. У законі до членів цієї комісії тільки дві вимоги — авторитетність та бездоганність. Обласні депутати на засіданні 25 грудня мають серед 21 "морального авторитета" вибрати лише двох.

Поліція Процес голосування буде складним. Кандидати уже сперечаються і вважають, що достойні тільки вони, про що майже відкрито говорять на засіданнях постійних депутатських комісій, які мають розглянути кандидатури перед сесією. Жодних пропозицій комісії, втім, не ризикують давати і пропонують визначатися вже на сесії. Богдан Сологуб, керуючий справами виконавчого комітету облради: — У поліцейській комісії буде п'ять членів: по одному представнику від міністра внутрішніх справ, від голови Нацполіції та від начальника обласного управління Нацполіції, а також два представники громадськості, яких має обрати обласна рада. Про поліцейську комісію у законі про Нацполіцію написано дуже пафосно. Критеріїв відбору практично немає. Фактично депутати мають обирати на свій суб'єктивний розсуд. Кандидати у поліцейську комісію подали в обласну раду чимало паперів — автобіографії, характеристики, рекомендаційні листи. Двоє, кого оберуть на сесії, працюватимуть у комісії з відбору майбутніх поліцейських наступні три роки. Якщо, правда, депутати їх не відкличуть. Бо матимуть на це право. Хочуть бути у комісії двоє журналістів, стільки ж чиновників та колишніх працівників міліції, двоє викладачів, учасник АТО, кілька підприємців та правозахисників, безробітні громадські активісти та юристи. Більшість у своїх автобіографіях написали, що є членами різних громадських організацій. Дехто заявив, що працює одразу у кількох таких. Наймолодшому кандидату — 27 років, найстаршому — 60.

Претенденти на членство у комісії з відбору кандидатів у Нацполіцію

Валерій Багамедов, 37-річний демобілізований учасник АТО, тимчасово безробітний громадський активіст. Інна Білецька, 33-річна журналістка телеканалу "Інтер", волонтерка. Олександр Бойко, 53-річний підполковник міліції у відставці, нині заступник голови облпрофорганізації атестованих працівників органів внутрішніх справ. Євгеній Варивода, 27-річний директор товарної біржі "Лексус-форум". Леонід Волошин, 31-річний голова адвокатського об'єднання "Волошин і партнери" та голова громадської правозахисної організації "Правозахист". Сергій Гонгало, 51-річний доцент кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Острозької академії. Ліана Диновська, 35-річна юрисконсульт ПП "Сокіл-Бест", начальниця юридичного відділу МГО "Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою", соціальна юристка. Юрій Компанець, 28-річний журналіст, менеджер у кафе "Джмелик", член громадської організації "Дорожній контроль Захід" та студент Рівненського інституту Київського університету права. Володимир Куб'юк, 36-річний керуючий ТзОВ "Українська дистрибюційна компанія", голова правління УНСО Дубенського району. Ігор Марчук, 55-річний полковник запасу, громадський активіст. Надія Мовчанець, 59-річна представниця Союзу українок. Олег Садовський, 52-річний викладач кафедри військової підготовки НУВГП, полковник. Василь Сойко, 54-річний приватний підприємець, член ГО "Гарант законності та безпеки". Анатолій Солімчук, 60-річний голова правління ГО "Рівненська правозахисна ліга", секретар ГО "Люстраційний комітет Рівненської області". Павло Тарасович, 45-річний начальник відділу з надання адміністративних послуг Рівненської РДА, командир громадського формування з охорони громадського порядку Рівного "Сокіл". Олена Ткачук, 46-річна керівниця благодійного фонду "Надія та захист", заступниця голови комітету з боротьби з корупцією та організованою злочинністю ГО "Рівненська правозахисна ліга", керівниця ГО "Приватне детективне агентство". Любов Українчук, 57-річна представниця ГО "Чесне слово" та голова фермерського господарства "Полунична магія", членкиня "Люстраційного комітету" та громадського формування з охорони порядку "Захист". Радислав Хаврук, 49-річний полковник міліції у відставці, начальник штабу громадського формування "Сокіл". Олександр Чорний, 41-річний головний спеціаліст управління економічного розвитку і торгівлі Рівненської РДА, волонтер, керівник формування з охорони громадського порядку "Рівненська бойова сотня". Оксана Юрченко-Погореляк, 41-річна журналістка, волонтерка, представниця "Рівненського громадського контролю". Ольга Яковлєва, 53-річна керівниця "Психологічної служби Євромайдану", член координаційного штабу з питань демобілізованих та комісованих учасників АТО у Рівненській області, кризовий психолог.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також