У поліції пояснили, чому не перевірили умови проживання дитини в Рівному

2245 0

Ми у соцмережах:

У поліції пояснили, чому не перевірили умови проживання дитини в Рівному

На виклик до сарненчанина, який побачив у центрі міста підозрілу нетверезу пару та недоглянуту дитину, патрульні приїхали вчасно, запевнили у поліції. Проте ні дитини, ні підозрілих осіб біля неї не побачили.

 Нагадаємо, житель Сарн Артем Макуха помітив біля кінопалацу «Україна» в Рівному двох осіб у нетверезому стані. Біля них був хлопчик приблизно шестирічного віку. Чоловік стверджує, що хлопчик виглядав не доглянуто, а нетверезі люди викликали в нього підозри про те, що з дитиною поводяться не так, як слід.

«Поки вони півгодини шатались по зупинці і вибирали, чим поїхати, поліції не було, - розповів чоловік. - Сіли в тролейбус, доїхали до зупинки «Пивзавод», звідки вони направились на перехрестя Дворецької та Поповича, а там в приватний будинок відразу біля перехрестя. Потім туди зайшли ще декілька морально опущених чоловіків, кожний з яких був страшніший за попереднього. Під час цієї мандрівки декілька разів викликав поліцію. Після 20 хв очікування під будинком, в який вони увійшли, приїхала поліція - це рівно через годину після першого виклику. Відповіли, що не мають права на приватній території перебувати і варіантів у мене немає».

Керівниця прес-служби патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко повідомила:

-          На виклик екіпаж патрульних їхав рівно 8 хвилин – на перехрестя вулиць Дворецька та Поповича. Чому скаржник заявляє, що вони їхали годину, мені невідомо. Можливо, служба 102 передала виклик із запізненням, а це не наша юрисдикція. Як пояснили патрульні, вони дитини та підозрілих осіб біля неї не бачили. Оскільки чоловік розповів, що всі троє зайшли у будинок, патрульні подзвонили та постукали у ворота будинку, проте двері їм ніхто не відчинив. Проникати на приватну територію вони мають право тільки у трьох випадках: коли на це є згода власника, коли там переховуються особи, що вчинили злочин, та коли є загроза життю і здоров’ю осіб, що перебувають у будинку, наприклад, пожежа. Підозри, висловлені скаржником, вони не порахували достатньою підставою для проникнення на приватну територію. Скаржник відмовився написати заяву в поліцію. Згідно нашого реєстру, з часу, з якого існує патрульна поліція, за тією адресою ні разу не виїздила поліція, окрім як за місце ДТП, яке сталося поряд. Оскільки з того будинку тоді було здійснено виклик.    


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також