У понад 20 школах області планують оновити їдальні

598 0

Ми у соцмережах:

У понад 20 школах області планують оновити їдальні

За рахунок держсубвенції на Рівненщині планують придбати обладнання для їдалень у понад 20 школах.

 Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Зокрема, на оновлення близько 350 харчоблоків в закладах загальної середньої освіти України передбачили понад 1,5 мільярда гривень. До кінця року Міністерство розвитку громад розгляне пропозиції кожної області.

- Влітку 2021 року в закладах загальної середньої освіти Рівненщини проведено ремонтні роботи 36 харчоблоків. Придбано 744 одиниці обладнання для 98 шкіл. Загалом в області харчуванням охоплено понад 133 тисячі учнів, серед яких понад 73 тисячі – діти пільгових категорій. Середня вартість безоплатного гарячого харчування по області складає 21 гривню, – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

Нагадаємо, що у 2020 році за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської стартувала реформа системи шкільного харчування. Роботу розпочали з комплексного дослідження системи харчування в українських школах, яке проводилося спільно з міністерствами економіки, освіти і науки та охорони здоров’я. Затверджено План заходів з реформування системи шкільного харчування та представленні оновлені меню.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також