У понеділок у Рівному прощатимуться зі снайпером, який загинув на Харківщині

1674 0

Ми у соцмережах:

У понеділок у Рівному прощатимуться зі снайпером, який загинув на Харківщині

Прощання із Героєм Іваном Кравчуком відбудеться завтра, 16 жовтня, о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі "Нове".

Іван Кравчук народився у Прип'яті. Закінчив 9 класів 25 школи Рівного. А за тим здобув фах верстатника широкого профілю у місцевому ПТУ-9.

- Іван служив строкову службу в армії, а в березні 2015 року його призвали для служби у зоні проведення антитерористичної операції на сході нашої країни. Там був у силах спеціальних операцій снайпером. Коли ж за рік демобілізувався, повернувся на роботу машиністом парових турбін у котельні "Рівнетеплоенерго". Його там поважали, адже працював завжди на повну, ніколи не відмовляв у допомозі, - розповідає дружина Героя Тетяна.

Знову взяти до рук зброю Іванові довелося вже у 2022 році.

- За день до початку повномасштабного вторгнення йому зателефонували з військкомату, щоб прийшов для перевірки документів. Він відразу поїхав. А вже в середині березня вирушив захищати нас усіх... Іван порівнював АТО й сучасні події. Говорив, що те, що бачив у 2015, то це нічого не бачив. Бо зараз - це справжня війна. А таких звірств проти людей просто уявити не міг, - пригадує дружина.

Про військову службу рідним практично не розповідав. Максимально беріг дружину та 12-річного сина Михайла від тих жахів. Жартував, розповідав про смішні та курйозні моменти, які траплялися, завжди заспокоював: "Мала, все добре, що ти переживаєш? Я то на танцях, то грибочки збираю."

Іван дуже любив Україну та її людей. Саме тому добре знав за що стоїть: за вільне майбутнє незалежної країни та щасливе життя її народу. Хотів кращої долі для людей, і вірив, що саме так і буде.

А ще Тетяна розповідає про численних тварин, яких так любив чоловік. Голуб з пораненим крилом, їжачок, котеня - усі опинялися у їхньому домі, бо ж Іван усім хотів допомогти, усіх вилікувати.

- Він дуже беріг нас з сином, завжди добрий, навіть конфлікти умів згладжувати, щоб не сварилися. Тому про те, як воював і мовчав. Лише ввечері 8 жовтня зателефонував і прощався: казав, що ситуація дуже погана, що до ранку вони не доживуть, що любить нас, - розповідає дружина.

41-річний старший солдат Іван Кравчук загинув 9 жовтня 2023 року під час бойового завдання поблизу села Калинове Харківської області, повідомляє Рівненська міська рада.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також