У пошуках міді —«зимові канікули»

1552 0

Ми у соцмережах:

У пошуках міді —«зимові канікули»

Цього року геологи планують завершити пошук міді у рівенській землі, після чого розпочнуться оціночні роботи, які триватимуть до 2006 року. Ці терміни були затверджені спеціальною державною програмою, яка передбачала також виділення у минулому році 4,7 мільйона гривень на пошуки міді.

Насправді ж надійшло лише 2,9 мільйона, що складає 62% від запланованого. Ніякого дофінансування ніхто не чекає, а тим часом геологічні роботи зупинились до того часу, поки не буде відкрито цьогорічне фінансування. Це може бути як у лютому, так і в квітні, хоча, за правилами, роботи мають тривати упродовж року безперервно.

Як повідомив головний геолог Рівенської геологічної експедиції Володимир Матеюк, у такому режимі, коли геологи змушені зупиняти процес до того часу, поки розподілять бюджет, експедиція працює останні десять років. Тож невідомо, чи вкладуться наші геологи у рамки державної програми, якщо вона не виконує своїх фінансових зобов’язань. Пошукові роботи на території Володимирецького та Костопільського районів розпочались у 2000 році, тоді було умовно виділено п’ять дільниць, найперспективнішою з них поки що вважається Рафалівська.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також