У приміщенні РДА на Гощанщині сусідки почубилися через церкву

2697 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне, джерело BBC

Прихожанка Московського патріархату з села Мнишин подала в суд на свою сусідку Галину Данилюк. Жінка стверджує, що та її побила під час конфлікту за церкву.

 Раніше ресурс УПЦ (МП) «Рівне. Голос церкви» стверджував, що їхня прихожанка Любов Ліщук виграла справу в суді. Тому сусідка має перед нею вибачитися та сплатити компенсацію за лікування.

Однак до редакції звернувся адвокат Максим Ахсаров, який переконує, що інформація Московського патріархату неправдива, та надав цьому докази.

Виявилось, що конфлікт був не на церковному подвір’ї села Мнишин, а в приміщенні РДА. Це з’ясувалося під час розгляду справи у Демидівському суді:

- За результатами досудового розслідування до суду було скеровано обвинувальний акт, за яким 27.02.2019 Данилюк Г.М. приблизно о 10 годині, перебуваючи у приміщенні Гощанської районної адміністрації під час конфлікту завдала Ліщук Л.Я. один удар долонею правої руки у лобну ділянку голови, завдавши останній фізичного болю та, згідно висновку судово-медичної експертизи, не спричинивши жодних тілесних ушкоджень.

Крім того, у суді захист опирався на показання багатьох свідків, які заперечували факт завдання удару по тілу, наголошували на перебуванні Данилюк Г.М. у стані необхідної оборони та на протиправній поведінці самої Ліщук Л.Я., яка передувала конфлікту.

В судовому засіданні, зважаючи на передпасхальний піст, Данилюк Г.М. дійсно принесла вибачення Ліщук Л.Я. за завданий фізичний біль, наголосивши однак при цьому, що свою вину в інкримінованому злочині вона не визнає і що вона мала достатньо законних підстав для захисту себе і своїх близьких від протиправних посягань Ліщук Л.Я.

Ліщук Л.Я., у свою чергу, заявила суду про відмову від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, про що нею та її адвокатом подано письмову заяву через канцелярію суду.

При цьому суд у своїй ухвалі не надавав оцінки доводам сторін, не установлював жодних обставин на підставі зібраних і досліджених доказів, а також не ухвалював рішень про зобов’язання будь-кого вчинити дії, у тому числі – принести вибачення, або про стягнення будь-яких коштів на користь тієї чи іншої сторони.

Як наслідок, ухвалою Демидівського районного суду Рівненської області від 13.04.2021 кримінальне провадження стосовно Данилюк Г.М. було закрито з підстав, передбачених п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення. Ухвала набрала законної сили.

З ухвалою суду можна ознайомитися за посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/96229152 .


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також