У приймальному відділенні тепер діють три зони

767 0

Ми у соцмережах:

У приймальному відділенні тепер діють три зони

За досить короткий період в обласній лікарні вдалось провести масштабну реконструкцію та збільшити площу відділення до 1200 квадратних метрів. Оновлене приймальне буде ділитися на умовні три зони - зелену, помаранчеву і червону.

Рівненська обласна клінічна лікарня отримала новозбудоване приймальне відділення, яке допоможе рятувати життя людей. Реконструкція медзакладу в рамках програми президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» фінішувала і сьогодні відбулося урочисте відкриття відділення. 

Інвестиції в лікарню склали понад 90 мільйонів гривень – 34 мільйони на реконструкцію та 56 на сучасне медобладнання. Основна сума інвестицій з держбюджету.

Під час будівництва приймального відділення були враховані усі рекомендації МОЗ. Тут облаштували приймально-сортувальну і загально медичну зони, діагностичний, приймальний та адміністративний блок.

У відділенні вже встановлений супер сучасний та потужний комп’ютерний томограф. Він дасть можливість проводити високоякісні обстеження, для того, щоб оперативно і максимально точно встановити діагноз пацієнтові і направити його на подальше лікування. Також серед новітнього обладнання, що закуплено в рамках проєкту «Велике будівництво» - УЗД, МРТ-апарат, а також ендоскопічне та лабораторне обладнання.

Із оновленням відділення алгоритм надання медичної допомоги суттєво зміниться.

Раніше важкий пацієнт надходив у відділення, його перевозили у різні блоки та кабінети. Це не дуже зручно, адже вони розташовані по всій лікарні.

За досить короткий період вдалось провести масштабну реконструкцію та збільшити площу відділення до 1200 квадратних метрів. Оновлене приймальне буде ділитися на умовні три зони - зелену, помаранчеву і червон. 

У першій зоні буде розміщена зала очікування пацієнтів. Тут буде рецепція, де оформлятимуть планових хворих.

Друга, помаранчева, зона передбачає надання допомоги до 30 хвилин. Тут розміщені ендоскопічний, оглядовий та УЗД кабінети.

А в останній, червоній, зоні будуть надавати термінову невідкладну допомогу для важких хворих. В цьому блоці розташовані реанімаційна та операційна палати.

Поряд із червоною зоною розташований спеціальний бокс - сюди заїжджатимуть одразу 2 автомобілі швидкої. Це дозволить персоналу лікарні оперативно доставити пацієнта у необхідну зону, де будуть проводитись медичні обстеження або операційні втручання.

Загалом на Рівненщині відбувається реконструкція чотирьох лікарень – обласної та трьох районних: Сарненської, Рокитнівської та Березнівської.

За повідомленням пресслужби Рівненської ОДА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також