У Просторі на Словацького у Рівному допомагатимуть тим, хто постраждав від війни

408 0

Ми у соцмережах:

У Просторі на Словацького у Рівному допомагатимуть тим, хто постраждав від війни

Простір інтеграції створюється для переселенців та постраждалих внаслідок війни, які приїхали до Рівного. Тут громадяни зможуть отримати юридичні та психологічні консультації, соціальну чи гуманітарну допомогу, професійні поради з питань пошуку роботи і працевлаштування, релокації бізнесу чи відкриття власної справи, консультації з інших питань. Відкриття Простору заплановане на осінь.

“Простір стане місцем максимальної допомоги вимушено переміщеним особам та швидкої соціальної адаптації на Рівненщині. Працівники національної сервісної служби прийматимуть громадян, надаватимуть консультації, у разі потреби, переадресовуватимуть їх до місць компактного проживання чи громадських організацій, для отримання допомоги,” - розповів Юрій Лазаревич, голова правління благодійної організації «100 відсотків життя Рівне».

Крім того, Простір стане місцем співпраці та взаємодії місцевих громадських організацій, волонтерів та влади.  Будуть зали, в яких проводитимуть заходи для внутрішньо переміщених осіб та громадських організацій. Також передбачена можливість проживання до 2 діб за нагальної потреби.

Як повідомила Людмила Шатковська, заступниця голови Рівненської ОДА, на кінець травня 2023 року, через повномасштабну війну в Україні, Рівненська область прийняла 86 350 осіб, з них 53 056 особи залишилися проживати на невизначений термін.

Довідково: Проєкт «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» в партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією та Кластером із питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. Проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також