У райцентрах нема питної води, але гроші проситимуть на насоси для Рівного

1130 0

Ми у соцмережах:

У райцентрах нема питної води, але гроші проситимуть на насоси для Рівного

На наступній сесії обласної ради 27 липня депутати вноситимуть зміни до програми "Питна вода Рівненської області". Відповідно до них обласний департамент ЖКГ клопотатиме про виділення для Рівненщини коштів на питну воду.

Йдеться про понад 5 млн грн на заміну насосів на водозаборі у Горбакові, звідки бере воду для Рівного "Рівнеоблводоканал".

Голова будівельної комісії облради Микола Кучерук, розглядаючи це питання на засіданні, зазначив, що насоси потрібні, але, перш за все, потрібно думати про міста області, де вода, яку подають мешканцям, не відповідає нормам.

Наприклад, у Костополі та у поліських районах, де у воді високий вміст заліза і де потрібно будувати станції знезалізнення, воду рекомендовано використовувати як технічну, а не питну.

Заступниця директора департаменту ЖКГ Олександра Семчук зазначила, що скільки ОДА не зверталася, у районах так і не подали потрібні для виділення коштів документи. Натомість, "Рівнеоблводоканал" уже має готовий проект.

Будівельна комісія вирішила ще раз звернутися до районів, щоб ті подавали свої проекти для покращення водопостачання. Кошти на них планують отримати з державного бюджету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також