У райвідділку поліції два дні розмальовували стіну

1191 0

Ми у соцмережах:

У райвідділку поліції два дні розмальовували стіну

Мурал на військову-патріотичну тематику нещодавно з’явився на стіні відділку поліції по вулиці Пушкіна у Здолбунові. Створили його юні місцеві активісти. Проте не з метою хуліганства, а для того, аби прикрасити рідне місто.

Вісім людей створювали цей малюнок два дні, повідомляє сайт www.0362.ua. Кажуть, і повеселитися час знайшли, і внесли часточку прекрасного у буденність Здолбунова. Як зазначає одна з волонтерок, яка працювала над створенням муралу, Єлена Крохмалюк, ще на етапі малювання здолбунівчан привернула увагу їхня робота. Люди спинялися і розпитували, над чим же вони працюють.

- Ще не закінчивши, отримали і похвалу, і критику, але були дуже задоволені. Приємно дивитися, коли люди зупиняються і читають ті слова, обговорюють те, що ми малювали, - зазначила Єлена.

Та це не єдиний мурал, який планують намалювати активісти. Ще два прикрасять вулиці Здолбунова. Один міні-мурал, на якому нанесуть лише цитату, розміститься на паркані по вулиці Зеленій, інший – на житловому будинку по вулиці Шкільній. Проте наразі йдуть перемовини стосовно дозволу на малювання муралу.

Ці мурали входять до проекту «Поезія стін». У задумі – створення декілька міні-муралів з цитатами з поезії або пісень (це, наприклад, рядки з гімну ОУН). Його подали на конкурс громадських ініціатив ще у травні. Проте тільки у середині серпня їм повідомили, що конкурс пройшли і з бюджету міста виділять кошти на реалізацію проекту.

- Якщо чесно, то це все вийшло дуже спонтанно, тому що ми не бачили, що стали одними з переможців в конкурсі і отримаємо спонсорування.І просто вже навіть перестали думати про це. Але коли десь в середині серпня зателефонували нагадати, що чекають на реалізацію нашого проекту, то в мене був навіть певний ступор. Але ми з друзями швидко зібралися і організувалися в цій роботі, - розповіла Єлена.

За два дні вони виготовили ескіз, перед тим взяли дозволу у місцевої поліції створити саме на стіні їхньої будівлі мурал.

Як зазначає волонтерка, хотіли саме цим малюнком нагади здолбунівчанам, що в країні досі йде війна. Адже поруч зображення військового у формі написані рядки з гімну ОУН.

- Важливо пам’ятати про національну ідею, про наших героїв, які помирали за неї, - підкреслила Єлена.

Фото -  Єлени Крохмалюк

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також