У разі програшу Росія може застосувати хімічну зброю - Politico

585 0

Ми у соцмережах:

У разі програшу Росія може застосувати хімічну зброю - Politico

Високопосадовці США вірять, що Росія може застосувати хімічну зброю на полі бою в Україні. Це буде зроблено як акт відчаю.

За словами шести інформаторів, обізнаних у цій справі, занепокоєння виникли на тлі спроб адміністрації забезпечити готовність союзників до такої події.

Вважається, що в разі продовження втрат на полі бою або повного розпаду російської армії Москва може вдатися до застосування хімічної зброї.

Однак, як уточнює Politico, в американської розвідки немає даних, які б підвереджували, що Росія обов’язково це зробить. Однак це набагато імовірніше, ніж використання ядерної зброї.

Ця оцінка спонукає адміністрацію Байдена покращити виявлення та підготовку до потенційної хімічної атаки. Цієї осені Пентагон направив групи до країн Східної Європи, щоб оновити їхні збройні сили щодо процедур у разі хімічної або біологічної загрози.

Тим часом Сполучені Штати надали Києву хімічне, біологічне та ядерне захисне обладнання в рамках мільярдної допомоги на безпеку.

Представники пентагону вважають, що бої в Україні сповільняться протягом зимових місяців, коли дощ і бруд ускладнюють пересування танків і бронетехніки, і жодна сторона не досягне значного прогресу на полі бою.

«У них немає військової маси, щоб виграти в найближчій перспективі, за винятком великого розвалу Росії», — сказав один з чиновників міністерства оборони. Це «може статися, але тоді ми підемо по сходах ескалації».

Тим не менш, загроза хімічної зброї серйозно сприймається в адміністрації, кажуть чиновники.

«Ми завжди знали, що вони мають засоби та можливості для використання цих типів зброї», — сказав один із представників Пентагону. «Наша оцінка залишається незмінною. Ми уважно стежимо за цим конфліктом, але ми не помітили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також