У Рівне повернувся «на щиті» воїн, який закрив собою молодшого побратима

1653 0

Ми у соцмережах:

У Рівне повернувся «на щиті» воїн, який закрив собою молодшого побратима

Прощання із Героєм Михайлом Глеком відбудеться завтра, 9 серпня, о 9:30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають його на кладовищі «Нове»

Михайло Глек народився 2 жовтня 1974 року у Рівному. Закінчив Рівненську гімназію №24, а за тим здобув фах економіста у Національному університеті водного господарства та природокористування. Присвятив своє життя власній справі – був приватним підприємцем, працював у сфері логістики.

- Понад 20 років ми прожили у Одесі. Там народилися наші діти – донька Влада та син Іван. Михайло завжди казав, що справжній дім там, де ми… З перших днів повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем до морської піхоти ВМС ЗСУ. Він завжди дбав про інших – і лише потім про себе. Командир, побратим, який ніколи нікого не лишав, підтримував, допомагав, вчив і направляв, - розповідає дружина Героя Вікторія.

Михайло цінував кожного побратима, рятував життя, тому що був впевнений у своїх власних силах. Неодноразово був відзначений нагородами.

2 серпня 49-річний молодший сержант Михайло Глек загинув під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку.

- Він пішов з життя мужньо, захищаючи нас, достойно, в бою. Закрив собою молодшого побратима. По собі він лишив ще дуже багато виробів власного виробництва, розбирав і збирав в одне ціле, по крихті, всі необхідні інгредієнти з різних гарячих куточків. Хлопці мстяться за нього і його творіннями, виставляють у соцмережах, - продовжує дружина.

Побратими пам’ятають мужність Михайла, поважають і пишаються тим, що були поруч і могли покластися на нього.

- Мій коханий Воїн, люблячий Чоловік і Батько своїх дітей. Я завжди буду пам'ятати його щасливим, який був на своєму місці, котрий врятував багато життів, впевненим в нашій підтримці обраного ним шляху, впродовж останніх років. Зараз він повернувся у рідне місто, де виріс, де живе його мама, аби тут знайти останній спочинок, - каже Вікторія.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також