У «Ріверсайді» — «темні» часи

8458 0

Ми у соцмережах:

У «Ріверсайді» — «темні» часи

Через недобросовісного забудовника жителі новобудови «Ріверсайд», що стоїть вздовж річки Устя в Рівному, мають проблеми — днями електропостачання тут припинили на 5 годин, але є загроза, що відключать назовсім.

Нагадаємо, забудовник «Хліб-пром» мав реконструювати трансформаторну підстанцію, а також сплачувати різницю між комерційним тарифом (2,50 за кіловат) та тарифом для споживачів (1,68 за кіловат), за яким платили за електроенергію жителі новобудови. Адже прямих договорів між РОЕК, «Рівнеобленерго» та мешканцями будинку немає. Отже, платіжки надходили на адресу будівельного майданчика і плату за електроенергію нараховували за комерційним тарифом.

Проте «Хліб-пром» зобов’язань не виконав. У результаті жителям трьох під’їздів днями знову відключили електропостачання. В Рівненській ОДА організували нараду. Проте представники забудовника на неї не з’явилися. Не змогли їх до цього змусити ні поліція, ні прокуратура, до якої звернулася Рівненська ОДА. Тож нараду провели без них. Зокрема, був розроблений сценарій, за яким мають вирішити проблему: ПрАТ «Рівнеобленерго» (далі — ПрАТ РОЕ) ініціює розірвання договору з ТОВ «Хліб-пром» та укладає його напряму з ОСББ «Ріверсайд». ОСББ готує проєктно-кошторисну документацію на будівництво трансформаторної підстанції, після чого енергорозподільча компанія нараховує плату за приєднання до мереж.

— Залишається тільки одне питання — погашення боргів, — зазначив заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Валерій Гуз. — Керівник енергопостачальної компанії запропонував реструктуризувати борги на шість місяців за умови оплати поточного споживання. Але є один момент. Із 1 січня починає діяти ринок електроенергії в повному обсязі. Якщо це питання не вирішиться, тариф буде більшим для споживача мінімум удвічі.

Борги становлять 700 тисяч. Суму мають розподілити серед мешканців. Вони ж мають заплатити і за реконструкцію трансформаторної станції.

— Це 10 тисяч з кожної родини, яка живе у «Ріверсайді», — каже жителька будинку Юлія Вознюк. — Звичайно, це обурює, адже ми придбали житло і, відповідно, розраховували на всі комунікації. Проте ми готові сплатити ці кошти, аби тільки вирішити проблему. Щоправда, остаточних домовленостей між РОЕК, «Рівнеобленерго», представником забудовника і ОСББ «Ріверсайд» поки немає. Договір з «Хліб-промом» поки не розірвали і ще не уклали з ОСББ «Ріверсайд». Як розвиватимуться події далі і чи не залишать близько тисячі людей знову без світла — невідомо.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також