У рівненських лісах нічні камери зафіксували дуже рідкісного хижака (ВІДЕО)

8488 0

Ми у соцмережах:

У рівненських лісах нічні камери зафіксували дуже рідкісного хижака (ВІДЕО)

На Поліссі Рівненської області живуть рисі, які занесені до Червоної книги. Доказ – нічні непомітні для тварин камери-пастки, встановлені науковцями.

 Про це інформує WWF-Україна

«А тепер розповімо вам трохи більше про цю красуню. Вона з Полісся. Можливо, ви бачите лише незрозумілі плямки, але повірте, ця рись дійсно красуня і для науковців ці рідкісні кадри — справжні скарби! Світлини були зроблені фотопасткою на території Рівненського природного заповідника Nature Reserve Rivnenskyi.

Щоб переконатися, що це наша нічна хижачка на фото, працівники дослідили місцевість та виявили сліди, які і підтвердили здогадки.

На відміну від своєї карпатської родички, яка ховається високо у горах та скелях, рись з Полісся знаходить прихисток у важкодоступних лісах та заболочених рівнинах. Отримати фотознімок цієї кішки, дізнатися скільки особин проживає на певній території та іншу важливу для науковців інформацію часом можна лише завдяки фотопасткам. Адже рись потаємна і дуже обережна тварина і намагається триматися подалі від людей.

Тому мета нашої програми “Врятуємо рись” і забігу зокрема — збільшити мережу фотопасток, що допоможе нам не лише краще вивчати нашу червонокнижну хижачку, але і пропонувати кращі заходи для її охорони».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також