У Рівненській області запустили проект контролю якості молока

671 0

Ми у соцмережах:

У Рівненській області запустили проект контролю якості молока

Держпродспоживслужба України інформує про запуск програмного забезпечення «Молочний модуль» в 13 областях.

 Станом на початок липня програмне забезпечення «Молочний модуль» працює у Вінницький, Полтавській, Харківській, Миколаївській, Донецькій, Волинській, Сумській, Київській, Дніпропетровській, Рівненській, Херсонській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Користувачами «Молочного модуля» стали вже понад 170 операторів ринку молока (господарства з виробництва молока та пункти його закупівлі).

Планується, що пілотний проєкт на базі програмного забезпечення «Молочний модуль» буде реалізовано у кожній області.

«Лише спільними зусиллями держави та бізнесу ми можемо зробити українське молоко таким, що відповідатиме найвищим стандартам якості та безпеки. Програма контролю сирого молока має стати надійним інструментом спільної роботи», - підкреслила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

«Молочний модуль» – це ІТ-платформа для програми контролю сирого молока. Через генерацію та подальший аналіз й обробку результатів лабораторних досліджень вона допомагає ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом.

Заступник голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк на зустрічі з учасниками робочої групи наголосив: «Ми в першу чергу маємо отримати зворотній зв’язок від користувачів «Молочного модуля». Ми повинні почути, які в них є  побажання стосовно цього додатку. Безперечно, ми і самостійно можемо розробити певний функціонал, який на нашу думку був би доступним для користувачів, але ми із задоволенням вислухаємо і включимо до роботи їхні побажання. У нас дуже амбіційні плани: запустити Молочний модуль до кінця року не в якості чисто аналітичної програми, а як повноцінний інструмент»

У рамках першої фази Пілотного проєкту, що стартував ще у квітні 2019 році в чотирьох областях, було протестовано різні моделі відбору та транспортування зразків сирого молока. Відтепер кожна область зможе долучитися до «Молочного модуля» Держпродспоживслужби у тестовому режимі.

Вдосконалення функціоналу за результатами Пілотного проєкту та подальша інтеграція «Молочного модуля» до Головної інформаційної системи Держпродспоживслужби відбувається за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також