У Рівненській ОТГ зроблять показовими десять шкільних туалетів

2095 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Капітальний ремонт аж до заміни труб водопостачання збирається зробити в десяти шкільних туалетах міська влада Рівного. Яким школам так пощастись в цьому році – поки невідомо. Такі зміни грядуть у зв’язку з тим, що з 1 січня вступив у дію новий санітарний регламент для закладів освіти.

 Про це розповіла заступниця міського голови Рівного з гуманітарних питань Марина Кульмічова Суспільному.

«Це може бути навіть в одній школі на трьох поверхах. Хочеться почати процес, тому ми вже плануємо там, де це можливо. У яких це школах буде – ще невідомо. Ми їх вклали в капітальні видатки, а їх бюджетні комісії розглядатимуть лише в лютому. А потім це виноситься на голосування рад. Зараз попередньо вивчаємо усі документи", – уточнює заступниця міського голови.

Згідно з новими вимогами, першим кроком для початку ремонту шкільних вбиралень має бути оформлення проєктно-кошторисної документації. Потому – заміна труб водопостачання та водовідведення, і лише тоді – сантехнічні роботи згідно з новими нормативами.

"Всі роботи починаються лише влітку. Плануються видатки на всі ці туалети вже зараз. Це буде проходити через бюджетні комісії. Ми закладаємо ці ремонти лише в тих закладах, де у нас вже попередньо за кошторисною документацією запланована заміна труб – водопостачання та каналізаційні труби", – каже Кузмічова.

Наразі до ремонту готові щонайменше дві школи Рівного, але згодом кількість претендентів може зрости. Базове дослідження щодо стану усіх шкільних вбиралень Марина Кузмічова планує завершити за декілька місяців:

"В мене на папері одна картина, але вона не завжди збігається з тим, що я бачу. Початки роботи є в 24-й школі, але є питання по документації. Ми не знаємо, що було зроблено. У 22-й школі була заміна труб, тобто там ми можемо завершувати всі роботи".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також