У Рівненській центральній міській лікарні відкрили нове реабілітаційне відділення

1247 0

Ми у соцмережах:

У Рівненській центральній міській лікарні відкрили нове реабілітаційне відділення

На базі Рівненської міської лікарні почало функціонувати нове реабілітаційне відділення. Тут проходять реабілітацію пацієнти після перенесеного інсульту, черепно-мозкових, хребтових травм, і після операцій в області головного мозку.

Станом на сьогодні - це одне з найсучасніших відділень такого типу у всьому західному регіоні,  розповідає секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

- Хочу відзначити неймовірну роботу, яку в найкоротші терміни провів колектив лікарні. Станом на сьогодні ми маємо у Рівному реабілітаційне відділення, якого не мають багато інших міст. Маємо тут найсучасніше обладнання і підготовлений персонал. Тому впевнений, що це відділення функціонуватиме на найвищому рівні. Хочу окремо подякувати за пророблену роботу головному лікарю Євгену Філімоновичу Кучеруку, який постійно робить усе можливе аби заклад вдосконалювався та надавав кваліфіковану медичну допомогу усім рівнянам, - зазначив Віктор Шакирзян.

Завідувач реабілітаційного відділення Інна Жовнір розповідає, нині, тут проходить реабілітацію 18 пацієнтів. Загальна кількість стаціонарних ліжок налічує два десятки.

- Основна задача цього відділення - це доказова активна реабілітація. Це означає, що пацієнт повинен бути активно залучений до цього процесу. В нашій мультидисциплінарній команді працює ерготерапевт, який відновлює втрачені побутові функції, тобто те, що пацієнт раніше робив. Мова йде про особисту гігієну, ходьбу і загалом про повернення до соціального життя та виконання своїх соціальних ролей. В свою чергу, фізичний терапевт відновлює рухову активність. Також членом команди є психолог, який контролює психоемоційний стан, мотивацію пацієнта. Загалом, надаємо послуги за нейро напрямком. Є все необхідне обладнання, яке ми закупили згідно пакету медичних гарантій. Пацієнти проходять реабілітацію безкоштовно, - зазначила Інна Жовнір.

Медики додають, надалі реабілітаційне відділення планують розширювати і вдосконалювати. У найближчих планах розширити площу відділення, а також придбати додаткове обладнання.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також