У Рівненському аеропорту передали військовим літак

1352 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському аеропорту передали військовим літак

Сьогодні, 21 січня, виконавча служба передала конфіскований літак АН-2 на території ОКП “Міжнародний аеропорт Рівне”. Колись в ньому контрабандою перевозили тютюнові вироби. Літак в неробочому стані, він тепер належить військовій частині А-1688, що знаходиться у м. Миколаїв.

 Керівник аеропорту Ігор Насинюк розповів «РВ»:

-          Літак ще у 2018 році привезли на двох авто в наш аеропорт. У нього заклинив мотор, там видно патьоки масла. Необхідний ремонт. Проте в нас такого професійного ремонту зробити не можна. Виконавча служба конфіскувала на Волині його у тих, хто займався контрабандою. Намагалася продати, але ніхто не купив, то передала військовим. Як тільки зійде сніг, літак покине аеропорт.

Як інформує прес-служба Західного міжрегіонального управління Мінюсту м. Львів, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко офіційно вручив документи про передачу літака на території рівненського летовища представникам військової частини.

Нагадаємо, повітряне судно АН-2 з 2018 року знаходиться на території ОКП “Міжнародний аеропорт Рівне”. Транспорт конфіскований 2016 року за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ст.334 Кримінального кодексу України – здійснення вильоту з України та вльоту в Україну без відповідного дозволу організованою групою та організація незаконного переміщення тютюнових виробів до Республіки Польща.

У 2019 році Рівненським районним відділом ДВС Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) було проведено опис майна. Літак тричі намагалися реалізувати через електронні торги. І вже у грудні минулого року було прийнято рішення про безоплатну передачу повітряного судна для військової частини А-1688. В подальшому літак планується відремонтувати на Вінницькому авіаційному заводі, після цього він полетить у військову частину А 1688, що у місті Миколаєві. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також