У Рівненському будинку дитини представники уповноваженого з прав людини виявили недоліки

2644 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському будинку дитини представники уповноваженого з прав людини виявили недоліки

Координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Рівненській області Сергій Іллюк та монітор НПМ Анна Котенко перевірили КЗ «Рівненський обласний спеціалізований будинок дитини». Їх цікавили умови перебування в закладі та якість надання тут допомоги дітям з ураженнями ЦНС, а також паліативне відділення.

 Моніторами з’ясовано, що адміністрацією закладу повністю виконано рекомендації попереднього моніторингового візиту, зокрема, створено паліативне відділення, яке забезпечує можливість одночасного перебування в ньому 6 дітей, а також розроблено та затверджено положення про порядок його функціонування. Також моніторами відзначено, що адміністрація закладу намагається забезпечити належні умови проживання підопічних.

Центр розрахований на проживання 125 дітей. На день візиту в ньому перебувала 41 дитина, що пов’язано із запровадженням карантинних заходів.

У закладі створена належна матеріально-технічна база. У всіх житлових зонах, які не задіяні на цей час для проживання підопічних проводяться поточні ремонти.

Не викликав у моніторів суттєвих зауважень стан надання медичної допомоги дітям та проведення з ними реабілітаційної роботи.

Також в цілому у закладі забезпечено дотримання карантинних заходів, пов’язаних із пандемією коронавірусу СОVID-19.

Водночас встановлено, що заклад потребує покращення фінансування для закупівлі засобів індивідувального захисту, а саме медичних масок, захисних окулярів, а також одноразових протиепідемічних костюмів. Окрім того, заклад не забезпечений швидкими тестами SARS-CoV 2 (IgG,IgM).

Окремо моніторами відзначено, що заклад потребує обладнання пандусів відповідно до вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд».

За результатами моніторингового візиту буде підготовлено детальний звіт та відповідні акти реагування до Рівненської обласної державної адміністрації для усунення виявлених недоліків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також