У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали ректора

1518 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали ректора

У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали ректора

У Рівненському державному гуманітарному університеті обрали нового ректора. Вибори там відбулися у середу, 21 жовтня. Їх мали провести ще у квітні, проте, відтермінували через карантин. На посаду ректора вишу претендували троє кандидатів: Руслан Постоловський, Олег Ставицький та Петро Тадеєв, повідомляє Суспільне.

Виборча дільниця у РДГУ розташована в актовій залі корпусу на вулиці Пластовій. Журналісти Суспільного приїхали о 10-й ранку. Через декілька хвилин до них підійшли люди, які назвалися представниками оргкомітету та попросили покинути місце голосування. Аргументували тим, що в журналістів немає акредитації.

У списках виборців на цій дільниці 773 людей. Голосування стартувало о 9-й ранку і тривало до 15-ї години.

"Наша дільниця – це РДГУ. Ще є чотири дільниці: в Дубно в коледжі і в Сарнах. Загалом виборців є 1149. Стосовно виборчої компанії можу сказати, що вона проходить в досить напруженій ситуації. Але ми до цього звикли. Нам потрібно провести ці вибори достойно", – розповідає голова виборчої комісії РДГУ Василь Василюк.

На посаду ректора РДГУ претендує троє кандидатів: Руслан Постоловський, який очолював заклад з 1999 року по березень 2020, та двоє колишніх викладачів РДГУ – Олег Ставицький та Петро Тадеєв. Обоє наразі працюють в Національному університету водного господарства.

"Я цей університет створював. І "Водний", і "Острозьку академію". А чому цей раз я пішов... тому що є ще багато питань, які я ще хотів би вирішити. І головне з них – це зробити університет національним", – розповідає кандидат на посаду ректора Руслан Постоловський.

"Жалко дивитися. Ви ж самі бачите стан речей, які є – зовні. І, повірте, всередині не краще. Я маю на увазі за змістовною стороною: за якістю освіти, за якістю послуг освітніх", – прокоментував кандидат на посаду ректора Олег Ставицький.

Також на дільниці ми зустріли кандидата Петра Тадеєва. З ним поспілкуватися нам не вдалося. Пан Тадаєв пояснив, що спостерігає за виборчим процесом і часу на коментарі не має.

Право голосу на виборах ректора РДГУ мають наукові працівники університету, а також делегати від студентів та персоналу.

"Ми небайдуже до долі нашого закладу. Тому ми повинні бути тут. Є у нас деякі питання, які турбують", – розповіла студентка Анастасія Федик.

"В місті у нас один такий університет, такого спрямування гуманітарного. І зараз дуже складно університетом управляти, як і кафедрою. Тому, що в міністерстві майже щоденно змінюються якісь умови нормативних документів. І саме найгірше – коли немає стабільності", – сказала викладачка Дарія Лико.

"Прихід нового керівництва може загрожувати тим, що вуз втратить свої позиції, як в Україні по нацрейтингу вузів, так і, можливо, для майбутнього набору", – прокоментував викладач Юрій Терешко.

У підсумку, як повідомив голова виборчої комісії Василь Василюк, перемогу на виборах ректора здобув Руслан Постоловський. За нього проголосувало майже 700 виборців.

Що відомо
В Рівненському державному університеті працює більше тисячі працівників, навчається майже шість тисяч студентів. В закладі діє 9 факультетів.
До структури університету входять Сарненський педагогічний коледж, Дубенський коледж, Дубенський коледж культури і мистецтв та Рівненське музичне училище. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також