У рівненському музеї відкрили виставку старовинних новорічних прикрас

1862 0

Ми у соцмережах:

У рівненському музеї відкрили виставку старовинних новорічних прикрас

У краєзнавчому музеї зібрали новорічні прикраси та іграшки, листівки та фотографії і влаштували виставку «Зимова казка». Запрошують рівнян на виставку: молодих — побачити, як Новий рік зустрічали у минулому століттті, а старшого віку — згадати дитинство.

kosmonavt-glam

У 60-х з'явилось багато ялинкових прикрас на космічну тематику
Бо де ще побачать ровесники «початку космічної ери» такі знайомі їм іграшкові космонавти та ракети. А ще — набори іграшок у вигляді фруктів та овочів, шишки та горішки… Ялинкові прикраси на виставці — здебільшого датуються 50-60-ми роками минулого сторіччя. Серед них є й фігури Діда Мороза та Снігуроньки, які виготовляла фабрика «Рівненчанка». Колекція новорічних іграшок у музеї поки невелика, тож його працівники запрошують рівнян долучитись до цієї справи — пошукати старі іграшки у себе на горищах чи в підвалах. Між тим, чимало людей мають власні колекції. Дехто — й пропонує іграшки, яким по 50-60 років, на продаж. На сайті оголошень скляні кульки продають по 15-20 грн. за штуку, шишки — по 40-50 грн., іграшкові космонавти, ракети та супутники можна знайти по 100 і дорожче. А Діда Мороза і Снігуроньку зі скла, виготовлених у 1950-х, продають за 800 грн. Ці ж прикраси, але на років 15 молодші і виготовлені з вати і паперу, коштують вдвічі дешевше. музей играшки
Колекція новорічних іграшок у музеї поки що невелика
А от у 20-30-ті роки минулого століття переносять новорічні та різдвяні листівки — на виставці у музеї їх майже 50. Додають відповідного настрою й зимові пейзажі рівненських художників — Олександра Гурістюка та Миколи Годуна. Виставка діятиме до 21 січня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також