У Рівненському районі спекли 3000 пасок на фронт (ВІДЕО)

737 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському районі спекли 3000 пасок на фронт (ВІДЕО)

У Рівненському районі жінки організували міні - пекарню і готують різні страви на передову. Перед Великоднем випікають паски для військових. Йдуть на рекорд у порівнянні з минулим роком. Цьогоріч спечуть не дві, а три тисячі.

Як кипить робота, дивіться далі у сюжеті Рівне 1.

700 яєць на 1000 пасок. Господині села Біла Криниця, вже другий рік поспіль печуть великодній хліб військовим на фронт. Кількість інгредієнтів досконало підрахували. Адже у підсумку має бути 3000 пасок.

Наталія - господиня дому. До великої війни випікала торти та короваї на замовлення. Тепер у її приміщенні міні - пекарня. З березня, минулого року місцеві господині готують тут різні страви для захисників.

- Треба працювати якщо люди несуть продукти, - розповідає організаторка волонтерської кухні Наталія.

Вже другий рік поспіль, напередодні Великодня печуть паски для військових. Тогоріч їх зготували 2280. А цьогоріч спечуть 3000. Певні впораються, вистачає техніки.

На кухні завжди працюють біля двох десятків жінок. Всі різних професій. Приходять у міні пекарню після роботи або при першій нагоді.

Сьогодні почали працювати на світанку. Роботи багато. Тисячу пасок за день потрібно спекти. Вся робота вручну. Найбільше часу займає вимішування тіста. Поки одне тісто вимішують, інше підходить, ще частину вже формують для випікання пасок. Працюють на кухні і дівчатка школярки. 

Анастасії 12 років. Її тато служить у ЗСУ. Чекає його додому. А поки він на фронті, хоче передати йому свої смаколики.

Всі продукти для приготування приносять люди та благодійники. Використовують господині і власні. Норма сьогоднішня виконана. Тисячу пасок майже готові. Кожну ретельно прикрашають, а потім пакуватимуть для перевезення на передову.

Паски від білокриницьких господинь поїдуть бійцям на передову і тим українцям, які повертаються на звільнені території, але ще не мають де пекти свій хліб на Великдень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також