У Рівненському зоопарку провели екскурсію для поранених військовослужбовців

616 0

Ми у соцмережах:

 У Рівненському зоопарку провели екскурсію для поранених військовослужбовців

До Рівного прибули військовослужбовці, які нині проходять лікування та реабілітацію після отриманих поранень у війні з агресором.

Аби покращити їхній психологічний стан представники міської влади ініціювали візит військових до Рівненського зоопарку. Для цього Управління транспорту та зв’язку надало військовим спеціальний автобус, оснащений пандусом та усім необхідним для комфортного пересування поранених українських воїнів.

За словами секретаря Рівненської міської ради Віктора Шакирзяна, реабілітація поранених військових завжди в пріоритеті.


Захищаючи Україну, її Герої отримують поранення різного ступеня важкості. І досить важливе значення має не лише фізична реабілітація наших військових, але й психологічна, аби вони мали можливість якнайшвидше повернутись до повноцінного життя. Тому, в рамках нашої, спільної з працівниками Рівненського зоопарку ініціативи, ми вкотре організували для поранених українських військовослужбовців, які, нині, перебувають в Рівному на лікуванні, відвідини цього закладу з можливістю не просто поспостерігати за поведінкою звірів, але й взяти участь в інтерактивній програмі. Тобто, українські військовослужбовці могли власноруч погодувати тварин. На думку спеціалістів з реабілітації, такі проекти дають надзвичайно гарний ефект, дозволяють хоча б частково знизити рівень стресу, додати енергії, необхідної для якнайшвидшого одужання”, - зазначив Віктор Шакирзян.

Упродовж кількох місяців українські захисники перебували у лікарняних палатах медзакладів Рівненщини. Тож аби відволіктись вони з радістю відгукнулись на таку благодійну ініціативу.

На нашу думку це дуже гарна і вчасна ініціатива. Ми спілкувалися з хлопцями, які перебувають на лікуванні та реабілітації в Рівненському госпіталі і бачили той результат, який вони отримали після попередньої екскурсії. І, не повірите, у них очі світилися.Міська влада запропонувала нам комфортабельний автобус і це дозволить нам такі візити регулярними”, - зазначив Олег Павлюк.

До слова, окрім воїнів, які знаходяться на реабілітації в госпіталі, неодноразово організовувалися подібні екскурсії також для дітей з особливими потребами. За словами секретаря міськради Рівного Віктора Шакирзяна, маючи такий транспорт соціального призначення, місцева влада і надалі буде організовувати подібні благодійні поїздки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також