У Рівному активісти відкривають палати для невиліковно хворих дітей

1828 0

Ми у соцмережах:

У Рівному активісти відкривають палати для невиліковно хворих дітей

Попри те, що вже багато років обговорюють цю тему, у Рівному досі немає паліативної допомоги ні для дорослих, ні для дітей. Хоспіс наразі діє лише у Дубні. Тож громадські організації, втомившись від бездіяльності влади, вирішили самотужки облаштувати палати принаймні для тяжкохворих дітей.

На сесії обласної ради 27 липня представники пацієнтських громадських організацій вимагатимуть виділити кошти на розробку проектно-кошторисної документації для реконструкції частини обласного будинку дитини, що на вулиці Поповича, під дитяче паліативне відділення.

Як зазначають, уже більше року діє наказ обласного управління охорони здоров’я про створення дитячого відділення паліативної допомоги, а потрібних кроків зроблено не було.

- Ми розуміємо, що навіть якщо депутати нас почують і виділять кошти, чекати доведеться довго. Поки підготують проект, поки оголосять тендер і проведуть реконструкцію. А часу немає. Тому є хороша ініціатива БО «Серце дітям України»  власними силами облаштувати тимчасові палати для пацієнтів, щоб діти вже могли отримувати кваліфіковану допомогу, - розповідає Ганна Котенко, виконавча директорка БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та керівниця проекту  «Підвищення ролі громадянського суспільства в забезпеченні прав дітей, які потребують паліативної допомоги», що реалізується за фінансової підтримки ЄС.

Активісти та директор обласного будинку дитини вже узгодили місце для розміщення тимчасових палат надання паліативно-хоспісної допомоги дітям. Пацієнтські організації планують також створити школу волонтерів та знайти психологів для батьків невиліковно хворих, а також створити реєстр дітей, які потребують паліативної допомоги.

До категорії дітей, які потребують паліативну допомогу, належать онкохворі, діти з вродженими вадами розвитку, розумовою відсталістю, цукровим діабетом, ДЦП, запальними хворобами центральної нервової системи, хронічними гепатитами, серцево-судинними захворюваннями та туберкульозом.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також