У Рівному біля Покровського собору хотіли побудувати 16-поверхівку

5004 4

Ми у соцмережах:

У Рівному біля Покровського собору хотіли побудувати 16-поверхівку

Нова житлова забудова планується на вулиці Орлова,2 у Рівному.

 Компанія «Реноме» планує звести там три житлових будинки: два –  8-поверхових і один 16-поверховий. Вони мають з'явитися замість старих взуттєвих складів. Загальний розмір земельної ділянки складає 0,57 га.

Однак проти 16-поверхівки виступила архітектурно-містобудівна рада. Адже є вагомі побоювання, що така висотка поруч зруйнує вигляд Покровського собору, який знаходиться на найвищій точці Рівного і є символом нашого міста. До слова, висота святині складає 56 метрів.

Представник компанії-забудовника Федір Делеган запевняв раду, що вони готові уступити два поверхи висотки, аби вона не пригнічувала собор. Тобто, що замість 16-ти поверхів буде побудовано 14-повреховий будинок. Проте рада архітекторів має надати їм дозвіл, щоб далі виготовляти документи для будівництва.

Заступник міського голови Рівного Віталій Герман узагалі виступив із пропозицію відкласти це питання, щоб глибше розібратися і не приймати поспішне рішення.

Але архітектурно-містобудівна рада ухвалила рішення, що там може бути побудований будинок, який не є вищим за 12-ть поверхів. Тепер компанія «Реноме» буде змушена виконати цю умову.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також