У Рівному – черга за щепленнями проти небезпечної інфекції (ФОТО)

2611 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Мешканці Рівного всерйоз поставилися до спалаху дифтерії в Україні.

 Єдиний захист від небезпечної інфекції, яка може призвести до летального наслідку, – щеплення. Дифтерія нагадує ангіну. У хворого піднімається температура, з’являється біль у горлі, набрякає слизова оболонка, а на мигдаликах утворюється наліт сірого кольору. Дифтерія більш небезпечна, ніж кір.

Для того, щоб отримати щеплення, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Там вас оглянуть та попросять дати інформаційну згоду на щеплення, заповнивши бланк.

Після цього вас направлять до кабінету щеплень. Як розповіла медсестра, яка робить щеплення у колишній міській лікарні №2, щодня до них звертається багато людей. Але не варто боятися великої черги під кабінетом, бо укол займає не більше 30 секунд.


Однак в обласному управлінні охорони здоров’я ще не можуть точно сказати, скільки людей на Рівненщині отримали щеплення від дифтерії. Бо дані за жовтень надійдуть до них пізніше.

- Нас теж інформують лікарі, що дуже багато дорослих приходить щепитися. Дітей набагато менше. Думаю це тому, що в Закарпатській області спахах дифтерії був саме серед дорослих. Це й налякало людей, - розповіла головний спеціаліст управління охорони здоров’я Рівненщини Людмила Яценя.

Читайте також по темі: Спалах дифтерії: рівнян просять масово щепитися


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також