У Рівному черги, аби здати ПЛР-тест (ВІДЕО)

2105 0

Ми у соцмережах:

У Рівному черги, аби здати ПЛР-тест (ВІДЕО)

Щодня статистика хворих на ковід росте. Зранку біля другої міської поліклініки у Рівному збирається черга, щоб здати ПЛР-тест.

«Була записана не на якусь годину, коли прийдуть, тоді буду, от я дивлюсь, набагато менше, нада було пізніше прийти. Я то прийшла зараніє, але якби прийшла би зараз, то за 15 хвилин би вклалася», – розповіла рівнянка Людмила журналістам телеканалу ITV.

В черзі люди, які здаватимуть тест на коронавірус вперше. Є й ті, які здають його повторно. Директор другої рівненської міської поліклініки Олег Шрам розповідає – мобільні лікарняні бригади проводять вдвічі більше тестів від необхідного.

«Ми працюємо з перенавантаженням, бо пацієнтів є багато. Ми можемо зменшити черги тільки в тому випадку, коли скажемо: «Ми будемо їздити до всіх додому, тоді черги не буде» і такі варіанти розглядаються», – каже директор Рівненської міської поліклініки №2 Олег Шрам.

Рівнянка Марія розповідає – ходить до поліклініки часто на планові огляди. Каже, постійно бачить тут черги. Тест на Ковід здавали вже двічі.

«Я отримую хіміотерапію, то я кожний раз як іду на планову хімію, то мене посилають, і в мене нема ковіду. Я, слава Богу, тут все здорова» – розповідає рівнянка Марія.

Наразі за словами директора поліклініки – вводити електронний запис на ПЛР не планують, оскільки це створить ще більші черги.

«Ми виступили з пропозицією до міського управління, до керівництва міста для вирішення цього питання створити мобільні точки забору», – каже директор Рівненської міської поліклініки №2 Олег Шрам.

Розв’язати питання з мобільними точками тестування на ковід планують на нараді керівників лікувальних закладів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також